Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πιτάκια γεμιστά με ζύμη Άτσμα

Πιτάκια γεμιστά με ζύμη Άτσμα

1

-600 γρ. γάλα χλιαρό

-300 γρ. ηλιέλαιο

-2 1/2 κ.σ. ζάχαρη

-1 κ.σ. αλάτι

-50 γρ φρέσκια μαγιά ή 2 φακ. ξερή

-2 αυγά (ασπράδια μέσα στην ζύμη και οι κρόκοι για επάλειψη)

-1 κιλό + 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

Γέμισμα για τις πίτες

-φέτες ντομάτας

-τριμμένα κασέρια

-διάφορα αλλαντικά (μπέικον, σαλάμι αέρος)

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.  Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα. Φτιάχνουμε περίπου 25 μπαλάκια, τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν.

Από κάθε μπαλάκι ανοίγουμε στρόγγυλο σχήμα, τοποθετούμε στη μια πλευρά τη γέμιση και στην άλλη τεμαχίζουμε με μαχαίρι λωρίδες. Κλείνουμε από τη μεριά της γέμισης, και καταλήγουν οι γραμμές στη πάνω πλευρά. Αφήνετε ίσια μπαστουνάκια ή κλείνετε ελαφρώς τις άκρες.

Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με γλυκιά γέμιση (μαρμελάδα, πραλίνα, σοκολάτα)

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…