-600 γρ. γάλα χλιαρό
-300 γρ. ηλιέλαιο
-2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
-1 κ.σ. αλάτι
-50 γρ φρέσκια μαγιά ή 2 φακ. ξερή
-2 αυγά (ασπράδια μέσα στην ζύμη και οι κρόκοι για επάλειψη)
-1 κιλό + 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Γέμισμα για τις πίτες
-φέτες ντομάτας
-τριμμένα κασέρια
-διάφορα αλλαντικά (μπέικον, σαλάμι αέρος)
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα. Φτιάχνουμε περίπου 25 μπαλάκια, τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν.
Από κάθε μπαλάκι ανοίγουμε στρόγγυλο σχήμα, τοποθετούμε στη μια πλευρά τη γέμιση και στην άλλη τεμαχίζουμε με μαχαίρι λωρίδες. Κλείνουμε από τη μεριά της γέμισης, και καταλήγουν οι γραμμές στη πάνω πλευρά. Αφήνετε ίσια μπαστουνάκια ή κλείνετε ελαφρώς τις άκρες.
Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε και με γλυκιά γέμιση (μαρμελάδα, πραλίνα, σοκολάτα)