-300 γρ βούτυρο
-200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
-2 Αυγά
-2 βανίλιες
-2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
-450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-200 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
-200 γρ σταγόνες λευκής σοκολάτας
-300 γρ πραλίνα φουντουκιού
Σε ένα μεταλλικό μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη τα βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσουν καλά αλλά όχι να ζεσταθεί πάρα πολύ.
Αφού έχει λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα αυγά και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder ανακατεύουμε πολύ καλά
Τελειώνοντας προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες από λευκή και σοκολάτα γάλακτος ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα
Σε αυτή τη φάση βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 10 με 15 λεπτά να παγώσει λιγάκι.
Έτοιμη παγωμένη η ζύμη μας παίρνουμε ένα τσέρκι περίπου 25 εκατοστών καλύπτουμε τον πάτο της με μία λαδόκολλα παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη μας την απλώνουμε πολύ καλά πατώντας την με το χέρι μας και καλύπτουμε και τα τοιχώματα Στην συνέχεια παίρνουμε έτοιμη πραλίνα φουντουκιού ή οποιοδήποτε άλλο άλειμμα σας αρέσει και την απλώνουμε πάρα πολύ καλά και πάνω στη ζύμη. Τέλος χρησιμοποιούμε τη ζύμη που κρατήσαμε και τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε ένα φύλλο Όχι πάρα πολύ λεπτό και το τοποθετούμε επάνω στην πραλίνα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Πιέζουμε τη ζύμη ώστε να ενωθεί με τα τοιχώματα που φτιάξαμε ώστε να έχει καλυφθεί πλήρως ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για ακριβώς 20 λεπτά
Έτοιμη ψημένη η μπισκοτόπιτα μας την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά ξεφορμάρουμε το τσέρκι και διακοσμεί ο καθένας όπως επιθυμεί, με σιρόπι καραμέλας ή με φλούδες σοκολάτας…