Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδήλωση μνήμης και ιστορίας για τη Μικρασιατική Καταστροφή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης

Εκδήλωση μνήμης και ιστορίας για τη Μικρασιατική Καταστροφή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης

0

Πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της Δικαιοσύνης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου

 Μια ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης για τον εορτασμό του προστάτη των δικηγόρων, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.

Τίμησε την μνήμη του προστάτη της Δικαιοσύνης και του Δικαστικού Σώματος, στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στους Τοξότες Ξάνθης.

Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τοπείρου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, με εισηγητές, τον φιλόλογος, συγγραφέας, ποιητή Θανάση Μουσόπουλο, την συνταξιούχο δικηγόρο Ελένη Πολυχρονιάδου, τον συγγραφέα-δικαστικό επιμελητή Χρήστο Μιχαλόπουλο και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Νίκο Σεργκενλίδη, με αναφορές στην συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα σε εύθυμο κλίμα με την παρουσία πολλών μελών του συλλόγου.

Η πρόεδρος του ΔΣΞ Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ανέφερε: «ευχαριστώ θερμά τον συνάδελφο, συμμαθητή και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης,  Βασίλη Χαραλαμπίδη, για την εξαιρετική συνεργασία στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, που έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης με τον Δήμο Τοπείρου, για την μνήμη των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Εκατό χρόνια από τότε που συνέβη η πιο βαριά συμφορά του έθνους μας, στην νεότερη ιστορία του».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…