Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Cheesecake- μηλόπιτα με τραγανή επικάλυψη

Cheesecake- μηλόπιτα με τραγανή επικάλυψη

0

Για την βάση

2 κούπες τριμμένο μπισκότο βανίλια της αρεσκείας σας

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο

Για το cheesecake

3 μέτρια μήλα

Λίγο χυμό λεμόνι

1 κουταλάκι κανέλα

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

2 -3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 πακέτα των 250 γρ τυρί κρέμα

1/2 κούπα ζάχαρη

3 αυγά

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για την τραγανή επικάλυψη (Crumble)

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κούπα καστανή ζάχαρη

1/2 κούπα νιφάδες βρώμης

1 κουταλάκι κανέλα

1/3 της κούπας βούτυρο (περίπου 70 γρ) κρύο αλλά ελαφρώς μαλακό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κανέλα και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε την βάση μια κουμπωτής φόρμας 24 εκατοστών στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτάκι. Πιέζουμε καλά και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα μήλα μας  και τα κόβουμε σε φέτες. Τα περιλούζουμε με λίγο χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσουν πολύ και προσθέτουμε την κανέλα και τις 3 κουταλιές της σούπας καστανή  ζάχαρη. Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τις 2-3 κουταλιές βούτυρο, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα.  Δεν τα αφήνουμε πολύ στην φωτιά ίσα ίσα να λιώσει λίγο η ζάχαρη , να ζεσταθούν λίγο τα υλικά και να ενωθούν καλά μεταξύ τους.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.

Χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα και προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά  ένα ένα και την βανίλια.

Στρώνουμε μια σειρά μήλα πάνω από την μπισκοτένια βάση και προσθέτουμε το μείγμα του τυριού. Ψήνουμε το cheesecake για 10 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 35 λεπτά. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake για 20 λεπτά μέσα στον σβηστό φούρνο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ή να έρθει κοντά σε θερμοκρασία δωματίου.

Κάνουμε το crumble ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Με τα χέρια μας τρίβουμε το βούτυρο μέσα στο μείγμα ώστε να έχουμε τελικά ένα μείγμα που να μοιάζει με ψίχουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε πάνω από το ψημένο και σχετικά κρύο cheesecake τα υπόλοιπα μήλα και καλύπτουμε με το crumble. Ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη ώστε να ψηθεί το crumble και αφαιρούμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια -200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου…