-150γρ σοκολάτα κουβερτούρα με περιεκτικότητα κακάο 56%
-100γρ βούτυρο αγελαδινό φρέσκο
-190γρ ζάχαρη καστανή
-75γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-2 αυγά μεγάλα
-150-200γρ φιστικοβούτυρο (εγώ έβαλα απαλό), ανάλογα να θέλετε ισχυρή ή όχι την παρουσία του
-15ml ρούμι ή κονιάκ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC αντιστάσεις ή 160 oC αέρα. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί τετράγωνο μεγέθους 22 εκ. ή στρογγυλό μεγέθους 24 εκ. Μπορείτε να καλύψετε και τον πάτο του με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για μεγαλύτερη σιγουριά.
Λιώστε σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο με τη σοκολάτα. Μόλις λιώσουν, ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα και προσθέστε το ρούμι ή κονιάκ. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα (αβγοδάρτη) τα αυγά και τη ζάχαρη για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψουν.
Ανακατέψτε τα 2 μίγματα με μαρίζ και, τέλος, προσθέστε το αλεύρι σε 3 δόσεις. Με ένα κουτάλι κάντε «γραμμές» με το φυστικοβούτυρο, για να απλωθεί σε όλο το ταψί. Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν εσωτερικά τα brownies αλλά να μην ξεραθούν. Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα και αν κολλάει πάνω της το μίγμα θέλουν κι άλλο ψήσιμο.
Αφήσε τα brownes να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε, μιας και διαφπρετικά θα διαλυθούν.
Με τα υλικά φτιάχνουμε περίπου 8-10 brownies. Τα διατηρούνται σε καλά κλεισμένο τάπερ 4-5 ημέρες.