-500 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
-σάλτσα αβοκάντο
-2,3 φέτες λεπτές αβοκάντο
-κάσιους, τριμμένο
Για τη σάλτσα αβοκάντο
-250 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένα
-10 γρ. σκόρδο, λιωμένο
-50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, χοντροκομμένο
-30 γρ. χυμός λεμονιού
-30 γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
-10 γρ. βασιλικός
-6 γρ. αλάτι
-πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα αβοκάντο.
Για τη σάλτσα αβοκάντο: Στον κάδο ενός μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Καθώς μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε ½ της κούπας από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών στο μείγμα με το αβοκάντο και τα αναμειγνύουμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε τα βρασμένα, ζεστά ζυμαρικά σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Για το σερβίρισμα, βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρουμε με το αβοκάντο και το τριμμένο κάσιους.