-3 φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια.
– 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
– 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, περίπου 1 ματσάκι.
– 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι.
– 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο.
– 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φέτες
– 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
– 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (από 1 έως 1 1/2 λεμόνια).
– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
– ντοματίνια
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα ρεβίθια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το κόκκινο κρεμμύδι και το σέλινο, τα ντοματίνια και το αγγούρι. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και αλατοπιπερώστε με το αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το ντρέσινγκ στο μείγμα των ρεβιθιών και ανακατέψτε.
Σερβίρετε αμέσως ή την κρυώνετε στο ψυγείο. Πριν το σερβίρετε, προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι για γεύση.