-1 φλιτζάνι (100γρ.) νιφάδες βρώμης
-¾ φλιτζανιού (90γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 ½ κ. γλ. μπέικινγκ πάουντερ
-1 ½ κ. γλ. κανέλα
-½ κ. γλ. αλάτι
-2 κ. σ. (28γρ.) βούτυρο, λιωμένο
-1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
-1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-½ φλιτζάνι (120ml) μέλι
-¾ φλιτζανιού (68γρ.) τριμμένα καρότα
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικινγ πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Ρίχνουμε και τα καρότα και ανακατεύουμε ξανά, απαλά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Πλάθουμε μπαλάκια τη ζύμη και τα απλώνουμε στο ταψί. Τους δίνουμε επίπεδο σχήμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνουμε στους 160° C για 12-15 λεπτά.