Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπισκότα βρώμης με καρότο

Μπισκότα βρώμης με καρότο

0

-1 φλιτζάνι (100γρ.) νιφάδες βρώμης

-¾ φλιτζανιού (90γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 ½ κ. γλ. μπέικινγκ πάουντερ

-1 ½ κ. γλ. κανέλα

-½ κ. γλ. αλάτι

-2 κ. σ. (28γρ.) βούτυρο, λιωμένο

-1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

-1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

-½ φλιτζάνι (120ml) μέλι

-¾ φλιτζανιού (68γρ.) τριμμένα καρότα

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικινγ πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.  Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.  Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι.  Ρίχνουμε και τα καρότα και ανακατεύουμε ξανά, απαλά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Πλάθουμε μπαλάκια τη ζύμη και τα απλώνουμε στο ταψί. Τους δίνουμε επίπεδο σχήμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνουμε στους 160° C για 12-15  λεπτά.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…