Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

0

Για τη ζύμη:

250 γρ. κίτρινο αλεύρι

50 γρ. γιαούρτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 ml νερό

1 πρέζα αλάτι

Για το άνοιγμα των φύλλων:

Κορν φλάουρ

Για τη γέμιση:

300 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 4-5 χιλ.

300 γρ. μανιτάρια Πορτομπέλο, κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 4-5 χιλ.

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

4 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 210°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 20 λεπτά, να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δόσεις, αφήνοντάς τα 2 λεπτά στο τηγάνι πριν τα ανακατέψουμε. Κάθε δόση που ετοιμάζετε, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα σουρωτήρι.

Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το καθαρίσουμε. Μόλις κάψει, προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια – ένα κομμάτι των 250 γρ. και το άλλο κομμάτι όση ζύμη περισσέψει. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με κορν φλάουρ και ανοίγουμε το κομμάτι των 250 γρ. με έναν πλάστη, σε στρογγυλό σχήμα, διαστάσεων 34 εκ.

Πασπαλίζουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 34 εκ., με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη. Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη.

Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι ζύμης ακριβώς όπως ανοίξαμε και το πρώτο και το τοποθετούμε από πάνω από τη γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες, χαράζουμε με ένα ίσιο μαχαίρι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό. Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…