Συγκρίνουν τις τιμές των μάρκετ και τους βγαίνουν ακριβότερες
15% αύξηση η τιμή στο μοσχάρι πάνω από 20% στο αρνί – «Κόβουν» τις ποσότητες
Τον κύκλο των ανατιμήσεων και της ακρίβειας στα προϊόντα ακολουθεί και το κρέας με τους καταναλωτές να «κόβουν» τις ποσότητες αλλά να στρέφονται και σε πιο φτηνές επιλογές.
15% αύξηση η τιμή στο μοσχάρι πάνω από 20% στο αρνί
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Κρεοπωλών Ξάνθης κ. Γιώργος Μπατζακίδης, οι τιμές στο μοσχάρι έχουν πάρει αύξηση τουλάχιστον 15% πως επίσης και στο χοιρινό αλλά και στο κοτόπουλο. Ωστόσο αυτό που έχει πετάξει πάνω από 20% είναι το αμνοερίφιο!
Σε καιρούς ακρίβειας οι καταναλωτές στρέφονται στα παραδοσιακά κρεοπωλεία
Κερδισμένοι από την ακρίβεια βγαίνουν τα παραδοσιακά συνοικιακά κρεοπωλεία καθώς όπως παρατηρεί ο κ. Μπατζακίδης υπάρχει μια στροφή των καταναλωτών σ’ αυτά: «Η εξήγηση είναι απλή. Βλέπουν ότι τα κρέατα που ψώνιζαν από τα μάρκετ έχουν περισσότερη αύξηση απ’ ότι στα κρεοπωλεία. Αγοράζουν 12,20 το κιλό το κιμά ενώ εμείς πουλάμε 11 – 11.30 ευρώ στα κρεοπωλεία. Βλέπουν και συγκρίνουν τις τιμές σε σχέση με το βάρος. Επιπλέον μας εμπιστεύονται γιατί τα κρέατά μας είναι πιο φρέσκα και γιατί τα κρέατα των μάρκετ είναι υποδεέστερα ποιοτικά.
Κόβουν τις ποσότητες
Αναφορικά με το αν έχει μειωθεί η κατανάλωση ο κ. Μπατζακίδης σημειώνει πως αυτό που έχει μειωθεί είναι οι ποσότητες: «Αγοράζουν κρέας αλλά πιο λίγο. Όχι μεγάλες ποσότητες».
Μαριάννα Ξανθοπούλου