Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενίσχυση με προσωπικό ζητούν οι εργαζόμενοι του Λιμενικού Θράκης

Ενίσχυση με προσωπικό ζητούν οι εργαζόμενοι του Λιμενικού Θράκης

0

Το νέο ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης συναντήθηκε με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης με κύριο αντικείμενο την ανάγκη ενίσχυσης των οργανικών θέσεων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Βαζούρας και ο Γενικός Γραμματέας, Μιχαήλ Καραγκιοζίδης, εστίασαν στις αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις που καλείται το Λιμενικό Σώμα να διαχειριστεί, συνεπεία της αναβάθμισης του στρατηγικού ρόλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ως κόμβου ενέργειας με την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού Υγροποιημένου Αερίου FSRU και την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Επισημάνθηκε επίσης, ότι η ενίσχυση στελέχωσης του Λιμενικού Σώματος καθίσταται αναγκαία, λόγω πιθανούς έξαρσης του μεταναστευτικού στα θαλάσσια σύνορα. Άλλωστε, τόσο το Τμήμα στη Σαμοθράκη όσο και το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, παλιότερα έχουν βρεθεί στην αιχμή των μεταναστευτικών ροών, και είναι πιθανό να βρεθούν ξανά. Τα σκάφη, μάλιστα, περιπολούν νυχθημερόν διενεργώντας συνεχείς επιτηρήσεις της μεθορίου αποσκοπώντας στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων και της ανθρώπινης ζωής στην ευρύτερη περιοχή του Θρακικού πελάγους.

Ο Δήμαρχος δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο έργο που επιτελούν τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα και τόνισε ότι από την πλευρά του θα προωθήσει το αίτημά τους προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποιώντας παράλληλα και επίσημη συνάντηση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αύξηση σπουδαστών στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

2.334 σπουδαστές εγγράφηκαν για το α’ εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2023-23 έναντι 1.832 τη…