Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με μικρούς και μεγάλους συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και παράδοσης

Με μικρούς και μεγάλους συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και παράδοσης

0

Εκδηλώσεις 5-9 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Ιδρύματος και στο Λιμνίο

Και φέτος το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2022, με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους.

Στο πανέμορφο και καταπράσινο θεματικό πάρκο του Λιμνίου Ξάνθης, αλλά και στην αίθουσα «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ» της καπναποθήκης Π (οδός Καπνεργατών 9), από τις 5 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τόσο των φίλων του Ιδρύματος, όσο και των επισκεπτών των γιορτών γενικότερα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

Έκθεση  Εικαστικών  «ΔΙΕΞΟΔΟΣ 2021-22»

Χώρος: Αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» (Καπναποθήκη  Π)

Η έκθεση των έργων των Καθηγητών και Μαθητών των τμημάτων του ΙΘΤΠ θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, να ενημερωθούν από την Γραμματεία του Ιδρύματος, αλλά και από καθηγητές, κατόπιν εγκαίρου προειδοποιήσεως των, για τα τμήματα της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Εικαστικοί: Καθηγητές και Μαθητές των τμημάτων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης κ Παράδοσης

Επιμέλεια έκθεσης: Βασίλης Μακέδος Ιστορικός Τέχνης

Ώρες λειτουργίας: 18.00-21.00 Διάρκεια έκθεσης: 5/9 έως 9/9

Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00

«Γιαγιά, Παππού σας αγαπώ πολύ»

Χώρος: Σκηνή Λιμνίο

Ο μικρός μας Καφετούλης, πετάει από χαρά.  Μετά από πολύ καιρό, θα ταξιδεύσει στον παππού και στην γιαγιά του, στο όμορφο χωριό τους.

Πόσο θα ήθελε να βρεθεί και πάλι στην ζεστή αγκαλιά τους! Συντροφιά με τον Καφετούλη, τον ήρωα των παραμυθιών μας, προσκαλούμε τα μικρά παιδιά, ηλικίας 3-7 ετών, να γνωρίσουν την αγάπη προς την «τρίτη ηλικία», την χαρά της επίσκεψης στο χωριό και την αξία της φιλοζωίας.

Επιμέλεια: Ελένη Μαρίνη, Βρεφονηπιοκόμος – Συγγραφέας – Εικονογράφος

Στην μνήμη της αείμνηστης Βιργινίας Τσουδερού, θα διανεμηθούν σε κάθε οικογένεια που θα προβεί σε προκράτηση θέσεων, από ένα αντίτυπο βιβλίου, μέχρι της εξάντλησής τους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και προκράτησης θέσης: 6936851527

Είσοδος με βάση τις προκρατήσεις που θα έχουν γίνει.

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00

«Αφήγηση Παραμυθιών για μικρούς και  μεγάλους…»

Χώρος: Σκηνή Λιμνίο

Μια φορά κι έναν καιρό μια παρέα φίλων που αγαπά τα λαϊκά παραμύθια έφτιαξε την ομάδα «ΠαραμυθοΘράκες». Από τότε ανταμώνουμε, μικροί και  μεγάλοι, και  αφηγούμαστε παραμύθια, με το δικό μας τρόπο και τη δική σας βοήθεια. Για να γίνει αφορμή το παραμύθι να ζήσουμε όλοι καλύτερα…

Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού http://pf-academy.gr/

Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00

«Πράσινα Χαμόγελα – Αυτοματισμός και Προστασία του Περιβάλλοντος»

Χώρος: Σκηνή Λιμνίο

Βιβλιοπαρουσίαση και εκπαιδευτική δράση για την οικολογική και  περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με παράλληλη επίδειξη ρομπότ (αυτοματοποιημένη δενδροφύτευση).

Τα παιδιά θα μάθουν την αξία του περιαστικού δάσους της πόλης και θα γνωρίσουν τις προκλήσεις που η κλιματική αλλαγή επιφυλάσσει για το μέλλον.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει κλήρωση για βιβλία και δωρεάν μαθήματα ρομποτικής.

Επιμέλεια: Νίκος Κοσμίδης, Υποψήφιος Διδ. Αρχιτεκτονικής, Συγγραφέας, Εικονογράφος – Υπεύθυνος λειτουργίας  ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών

Οργάνωση: ΙΘΤΠ, Δ/νση Δασών Ξάνθης, Σύλλογος ”RoboSpecialists”

Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00

«Μικροί Καλλιτέχνες… εν δράσει»

Χώρος: Σκηνή Λιμνίο

Μικροί καλλιτέχνες, 8 έως 12 ετών, θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν  σε επαφή με την ομαδική δημιουργία και την εικαστική έκφραση στην πράξη. Σε ένα γόνιμο συνδυασμό και των δύο αυτών δραστηριοτήτων, θα μάθουν να εξασκούν δεξιότητες που ενισχύουν την προσωπική, μαθησιακή και κοινωνική τους ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσουν νέες εικαστικές τεχνοτροπίες, θα ανακαλύψουν την χρήση υλικών και θα οξύνουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους.

Επιμέλεια: Λίνα Πετρά Εικαστικός, Εκπαιδευτικός – Υπεύθυνη Εργαστηρίου Ζωγραφικής-Εικαστικών Ι.Θ.Τ.Π.

Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:30

«Περπατώντας στα ίχνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην πόλη της Ξάνθης»

Χώρος συνάντησης: Πλατεία Ελευθερίας

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ιστοριοτοπίες διοργανώνουν ιστορική περιήγηση με θέμα την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου και της γερμανοβουλγαρικής κατοχής. Με οδηγό τον ιστορικό και υποψήφιο διδάκτορα Δημήτρη Καλογιαννίδη θα περπατήσουμε στην πόλη και θα επισκεφτούμε διάφορα σημεία που είναι στενά συνδεδεμένα με αυτή την περίοδο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα συζητήσουμε για τα γεγονότα αυτής της περιόδου, θα προσεγγίσουμε φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην κοινωνία της κατοχικής Ξάνθης, όπως η Αντίσταση και η Συνεργασία, και θα ανασυστήσουμε όψεις της εμπειρίας των ανθρώπων οι οποίοι βίωσαν αυτή την ιδιαίτερα ταραγμένη εποχή.

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: Δημήτρης Καλογιαννίδης (τηλ. 6976266393) Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα. Θα τηρηθεί λίστα με σειρά προτεραιότητας

Η περιήγηση προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30

Παρουσίαση βιβλίου για ενήλικες «Μελωδίες Αλλιώς»

Χώρος: Σκηνή Λιμνίο

Συγγραφέας: Άγγελος Ζαγοριανός

Μέσα σ’ αυτό το μικρό δημιούργημα υπάρχουν κάποιες σκέψεις, λίγα ποιήματα, δύο δοκίμια, ένα παραμύθι μπλεγμένο με ιστορία, αποτυπώματα εικαστικών έργων, λόγια από τα δύο τραγούδια , παρτιτούρα από το τρίτο (καθότι ορχηστρικό), μερικές φωτογραφίες, έξι ελάχιστες ιστορίες, κι ένα δισκάκι με παλιά και καινούργια τραγούδια…

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στην οποία ο Άγγελος Ζαγοριανός θα μας παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του.

Οργάνωση – Επιμέλεια: Σύλλογος Φίλων του ΙΘΤΠ, Sparmatseto

Είσοδος Ελεύθερη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…