-600 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
-80 γρ. καστανή ζάχαρη
-4 medium αυγά
-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-Ξύσμα από 1 lime
-250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
Για το σερβίρισμα
-Ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Απλώνουμε τα κεράσια, σε μία τετράγωνη φόρμα, διαστάσεων 23×23 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν όμορφα τα κεράσια.
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν τα αυγά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα lime, το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία υφή. Αφαιρούμε τον κάδο και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ.
Αφαιρούμε τα κεράσια από το φούρνο και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα, προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια τους.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Έπειτα την ξεφορμάρουμε, την αναποδογυρίζουμε, την μεταφέρουμε σε μία σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Πασπαλίζουμε την κερασόπιτα με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.