
1 φλ. (160 γρ.) ρεβύθια βρασμένα
350 γρ. γλυκοπατάτα
200 γρ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
για το πέστο
30 γρ. μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι κ πιπέρι
για γαρνιτούρα
1 κ.σ. σουσάμι
λίγο ξύσμα λεμονιού
Για το πέστο: Πολτοποιώ όλα τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοιποιηθούν.
Για τις γλυκοπατάτες: τις κόβω σε κυβάκια, τις βάζω σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω και ρίχνω 1 κ.σ. λάδι. Τις ανακατεύω με τα χέρια και τις αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνω στους 180C ώσπου να ροδίσουν.
Συναρμολόγηση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά της σαλάτας και προσθέτω το πέστο. Ανακατεύω, σερβίρω σε πιατέλα και γαρνίρω με το σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού.