Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλάτα ρεβύθια με γλυκοπατάτα και πέστο

Σαλάτα ρεβύθια με γλυκοπατάτα και πέστο

0

1 φλ. (160 γρ.) ρεβύθια βρασμένα

350 γρ. γλυκοπατάτα

200 γρ. μαρούλι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

για το πέστο

30 γρ. μαϊντανός

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. κουκουνάρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι κ πιπέρι

για γαρνιτούρα

1 κ.σ. σουσάμι

λίγο ξύσμα λεμονιού

Για το πέστο: Πολτοποιώ όλα τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοιποιηθούν.

Για τις γλυκοπατάτες: τις κόβω σε κυβάκια, τις βάζω σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω και ρίχνω 1 κ.σ. λάδι. Τις ανακατεύω με τα χέρια και τις αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνω στους 180C ώσπου να ροδίσουν.

Συναρμολόγηση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά της σαλάτας και προσθέτω το πέστο. Ανακατεύω, σερβίρω σε πιατέλα και γαρνίρω με το σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπάρες Frozen Yogurt με Σοκολάτα και Μούρα

-1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες -45 γρ. σταφίδες κορινθιακές -100 γρ. κουβερτούρα (λιωμ…