Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Πράσινες» επενδύσεις από τον δήμο Ξάνθης

«Πράσινες» επενδύσεις από τον δήμο Ξάνθης

0

Σε φάση ωρίμασης η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού 2,5 MW και μονάδας βιομάζας 1MW στην Σταυρούπολη

 

Έρχονται ηλεκτρικά ποδήλατα για τους δημότες  – Ολοκληρώνεται το δίκτυο φωτιστικών σωμάτων τύπου Led σ’ όλο τον δήμο – «Τρέχει» ο διαγωνισμός για  την πεζογέφυρα Κιμμερίων

 

 

Στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της αυτόνομης ηλεκτροπαραγωγής σκοπεύει να επενδύσει ο δήμος Ξάνθης προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των σχολικών μονάδων αλλά και των κτηρίων του δήμου. Στο πλαίσιο αυτό έχει  ήδη ετοιμάσει μελέτη για την ηλεκτροπαραγωγή από βιομάζα και από φωτοβολταϊκό.

Φωτοβολταϊκό 2,5 MW και μονάδα βιομάζας 1MW στην Σταυρούπολη

Η μελέτη του έργου που είναι σε στάδιο ωρίμασης περιλαμβάνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού ισχύος 2,5 MW και μιας μονάδας βιομάζας 1MW. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης που έκανε την σχετική εισήγηση στην Οικονομική επιτροπή εξετάζονται ως προς την καταλληλότητά τους να αναπτυχθούν οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες σε κάποιο οικόπεδο στην Σταυρούπολη. Να σημειώσουμε ότι η Οικονομική ενέκρινε τις τεχνικές  προδιαγραφές της μελέτης καθώς και την παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου, για την ωρίμαση έργων ΑΠΕ του δήμου. Όπως τόνισε ο κ. Φανουράκης είναι ένα έργο που έχει απόσβεση εντός μιας διετίας και μέσω τους συστήματος Net Metering (συμψηφισμός  παραγόμενης και καταναλισκόμενης  ενέργειας), θα δώσει την δυνατότητα  να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των ιδιοκαταναλώσεών του, ενώ παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το δίκτυο για έμμεση αποθήκευση της πράσινης ενέργειας που θα παραγάγει.

‘Έρχονται ηλεκτρικά ποδήλατα για τους δημότες

Στην αποδοχή ένταξης της πράξης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, σε Δήμους τής χώρας, (εκτός δήμων μητροπολιτικών κέντρων) και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης προχώρησε η οικονομική επιτροπή. Πρόκειται για ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ύψους 317.000 ευρώ. Ο δήμος πρόκειται να προμηθευτεί κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα που θα χρησιμοποιούνται από τους δημότες  και μέσω κάποιας εφαρμογής ο δήμος θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει τη χρήση τους.

Ολοκληρώνεται το δίκτυο φωτιστικών σωμάτων τύπου Led σ’ όλο τον δήμο

Στην αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων και την αντικατάστασή τους  με σώματα τύπου Led στους οικισμούς, Εύμοιρο , Κιμμέρια και Σταυρούπολη ολοκληρώνεται η αντικατάσταση του δικτύου σ’ όλο τον δήμο Ξάνθης. Η οικονομική ενέκρινε την διαδικασία του  ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού στο υπόλοιπο υποφωτισμένο δίκτυο του Δήμου Ξάνθης με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου Led».

«Τρέχει» ο διαγωνισμός για  την πεζογέφυρα Κιμμερίων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για το έργο: «Κατασκευής πεζογέφυρας Κιμμερίων». Η οικονομική επιτροπή προέβη σε  συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου

Στο Σμόλυαν ο δήμαρχος Ξάνθης καλεσμένος στις γιορτές

Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης αποδέχτηκε την πρόσκληση να παραστεί στις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Σμόλυαν. Να σημειώσουμε με τον δήμο αυτόν παλαιότερα ο δήμος μας έχει υπογράψει  Μνημόνιο φιλίας και συνεργασίας και έκτοτε είναι συχνές οι  επισκέψεις σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και  των δύο δήμων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…