Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Αλμυρή» η τιμή και στο «τυλιχτό»

«Αλμυρή» η τιμή και στο «τυλιχτό»

0

Από 2,70 έφτασε έως και  4,20 το τυλιχτό στην Ξάνθη –  Από τις πιο ακριβές πόλεις – Αυξήσεις έως 30%  και στο μαγειρευτό φαγητό

 

Λόγω της αύξησης των πρώτων υλών –  Πανελλαδική έρευνα Pricefox: Τιμές στο σουβλάκι ανά πόλη

 

 

«Αλμυρό» μας βγαίνει το σουβλάκι  ή γύρος το λεγόμενο «τυλιχτό» που είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό street food που ήταν μια νόστιμη και γρήγορη αλλά και φτηνή επιλογή γεύματος στο πόδι. Οι ανατιμήσεις στο κρέας, στο ψωμί, στο ηλιέλαιο και στα λαχανικά που περιέχει έχουν εκτοξεύσει την τιμή του πανελλαδικά και στην Ξάνθη.

Από 2,70 έφτασε έως και  4,20 το τυλιχτό στην Ξάνθη

Το γνωρίζουν ήδη οι fan του είδους  αυτού, το επιβεβαιώνει και η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης πως η αύξηση της τιμής στο τυλιχτό (σουβλάκι ή γύρο) είναι υπαρκτή καθώς από 2, 70 με 2,80 που ήταν η μέση τιμή έχει φτάσει έως και 4,20 ευρώ: «Η αύξηση της τιμής ήταν αναγκαία και οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι δεν μπορούν  να απορροφήσουν τις απανωτές αυξήσεις σ’ όλα τα είδη που περιλαμβάνει το τυλιχτό. Για παράδειγμα η τιμή στις πίτες έχουν αυξηθεί 20 – 30 λεπτά, το κρέας και ειδικά το κοτόπουλο έχει αυξηθεί κατά 3 ευρώ το κιλό. Το ηλιέλαιο που τηγανίζονται οι πατάτες αλλά και τα λαχανικά (ντομάτα, μαρούλι). Το τυλιχτό είναι ένα σύνολο πολλών πρώτων υλών και είναι δύσκολη η κοστολόγηση. Βέβαια επαφίεται στην διάθεση του κάθε  εστιάτορα πως θα διαμορφώσει τις τιμές του ανάλογα με το κοστολόγιο που έχει. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα ράλι τιμών όχι μόνο στις πρώτες ύλες αλλά και στα αναλώσιμα. Οι ανατιμήσεις δεν περιορίζονται μόνο στο τυλιχτό αλλά και στα μαγειρευτά λόγω της αύξησης των πρώτων υλών. Κατά μέσο όρο η αύξηση των τιμών ανέρχεται σε 30%», επισημαίνει η κα Τσιακίρογλου.

Πανελλαδική έρευνα Pricefox: Από 2,5 ευρώ το 2021, σε 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022 και έως  4 ευρώ.

Η έρευνα του Pricefox για τις τιμές στα τυλιχτά τον Ιούνιο στην Ελλάδα παρουσιάζει το εύρος τιμών στην χώρα μας αλλά και σε ποιες γειτονιές το σουβλάκι χτυπάει κόκκινο. Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι ξεκίνησαν τον Μάρτιο αλλά η έρευνα του Pricefox για τον Ιούνιο δείχνει νέα υψηλά επίπεδα τιμών. Ενδεικτικά η μέση τιμή στην χώρα για ένα τυλιχτό ανέβηκε από 2,5 ευρώ το 2021, σε 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022 με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν και τα 4 ευρώ. Κατά συνέπεια η Ξάνθη είναι από τις πιο ακριβές πόλεις.

Πόσο κοστίζουν τα τυλιχτά;

Το τυλιχτό με κοτόπουλο κυμαίνεται από 1,85€ έως 5,80€.

Το τυλιχτό με χοιρινό από 1,85€ έως 5,90€

Το τυλιχτό με μπιφτέκι από 1,90€ έως 5,70€

Το τυλιχτό με ντονέρ από 2,90€ έως 4,50€

Τιμές στο σουβλάκι ανά πόλη

Αττική

Η μέση τιμή για να απολαύσεις ένα σουβλάκι στην Αθήνα έχει εδραιωθεί στα 3,50€ το ένα. Το πιο ακριβό τυλιχτό θα το βρεις στο Κολωνάκι στα 5,90€ και μετά στην Γλυφάδα. Ακολουθούν τα Μελίσσια με μέση τιμή 3,71€ και σειρά παίρνουν τα Βριλήσσια.

Θεσσαλονίκη

Η μέση τιμή στη συμπρωτεύουσα σκαρφαλώνει στα 3,54€. Το φθηνότερο τυλιχτό ωστόσο στην πόλη είναι μόλις στα 1,40€ .

Πάτρα

Στην πόλη του καρναβαλιού θα βρεις τη μέση τιμή στο τυλιχτό στα 3€. Το πιο οικονομικό κοστίζει 1,95€ ενώ το ακριβότερο φτάνει τα 4,2€

Λάρισα

Στη Λάρισα έχουν από τις πιο υψηλές, αφού φτάνει τα 5€ ξεκινώντας από 2,90€ το πιο οικονομικό και με μέση τιμή τα 3,14€.

Βόλος

Οι Βολιώτες κρατάνε σταθερά τις χαμηλές τους τιμές σε σχέση με άλλες περιοχές. Αν και το τυλιχτό άγγιξε τα 3,60€ η μέση τιμή κυμαίνεται στα 3€

Κρήτη

Στην Κρήτη η μέση τιμή στο σουβλάκι ξεπέρασε τα 3,50€ λόγω των ναύλων. Αν και το πιο οικονομικό σουβλάκι κοστίζει 1,70€ η τιμή του μπορεί να αγγίξει τα 5,50€

Οι ανατιμήσεις δεν σταματάνε και το αγαπημένο γρήγορο φαγητό των Ελλήνων ίσως πλέον γίνει μια δεύτερη και πιο αργή σκέψη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …