Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ «Όχι» της Super League 2 σε Καβάλα και Πιερικό

«Όχι» της Super League 2 σε Καβάλα και Πιερικό

0

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο κατά της απόφασης για την ολική επικύρωση της βαθμολογίας

Σχεδόν ένα μήνα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Πιερικός και η Καβάλα ενημερώθηκαν ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν έκανε δεκτά τα αιτήματά τους. Οι δύο ομάδες ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της διοργανώτριας για ολική επικύρωση της βαθμολογίας του βορείου ομίλου, όμως κρίθηκε ότι ορθά έπραξε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τόσο ο Απόλλων Πόντου όσο και ο Πιερικός την Πέμπτη (23/06) στον αθλητικό δικαστή τόνισαν ότι η κατάταξη μπορεί να αλλάξει με απόφαση του πρωτοβάθμιου μονομελούς πειθαρχικού οργάνου. Όπως αναφέρει το άρθρο 20 παρ.2 του ΚΑΠ: ««Μετά την τελική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα δεν είναι δυνατή καμία αλλαγή, πλην αν ρητά διαταχθεί η μεταβολή του πίνακα με απόφαση των δικαιοδοτικών οργάνων της οικείας διοργανώτριας ή της ΕΠΟ ή του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ ή από το CAS».

Η απόφαση αναφέρει σχετικά:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

-Απορρίπτει την από 11.5.2022 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 12879/2022 προσφυγή της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα 1965 κατά της Super League 2.

-Απορρίπτει την προσφυγή της ΠΑΕ Πιερικός ΣΦΚ 1961 κατά της από 06.05.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague 2 και την πρόσθετη παρέμβαση των ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 και ΠΑΕ Απόλλων Πόντου υπέρ της προσφεύγουσας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…