-800 γρ. ψιλοκομμένο μοσχάρι (χτένι σπάλας ή στρογγυλό)
-2 κ.σ. αλεύρι
-1/4 φλ. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
-1 πρέζα/ες μπαχάρι
-1 κ.γ. πελτές
-4 ψιλοκομμένες ντομάτες ή 400 γραμ. κονκασέ
-1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
-1 ματσ. σέσκουλα ή λαπάθα ή σπανάκι (χοντροκομμένα)
-250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-3 κ.σ. σκορδόλαδο
-Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-Ρύζι βρασμένο για το σερβίρισμα
Κόβουμε το μοσχάρι με ένα μαχαίρι σε μικρές μπουκιές ή σε λωρίδες. Το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (2 κ.σ. γεμάτες). Το ανακατεύουμε καλά, να ρουφήξει το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (χαμηλή) κατσαρόλα και τινάζουμε το κρέας να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε γύρω γύρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 4΄-5΄. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα και 15΄, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για το γιαουρτλού: Αλέθουμε στο μπλέντερ 3 σκελίδες σκόρδο με 1 ποτήρι ελαιόλαδο.
Το βάζουμε σε βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σκορδόλαδο. Χοντροκόβουμε τα σέσκουλα και τα μαραίνουμε στο σκορδόλαδο για 5΄. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού τα χόρτα πιουν τα υγρά τους τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να κρεμώσουν. Σερβίρουμε χόρτα με γιαούρτι στο πιάτο. Στη μέση βάζουμε ρύζι άσπρο και από πάνω μοσχάρι με μπόλικη σάλτσα.