Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ξεκινά τον Αύγουστο η Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου του ΕΟΣ Ξάνθης

Ξεκινά τον Αύγουστο η Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου του ΕΟΣ Ξάνθης

0

Με 10ήμερα μαθήματα σε τρεις κύκλους- Αιτήσεις έως την 1η Αυγούστου

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου με τρεις 10ήμερους εκπαιδευτικούς κύκλους διοργανώνει ο ΕΟΣ Ξάνθης. Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Αυγούστου και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τις αρχές Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Βασικός σκοπός της Σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν διαδρομές με ένα ή περισσότερα σχοινιά, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και με τη χρήση μόνιμων ή και προσωρινών ασφαλειών.

Ενδεικτικοί στόχοι είναι:

  • Οι περαιτέρω γνώσεις στην αναρρίχηση περιπέτειας σε αλπικά πεδία.
  • Η γνωριμία με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε διαδρομές περιπέτειας.
  • Η σωστή ασφάλιση του επικεφαλής και του σχοινοσυντρόφου.
  • Η γνωριμία με προχωρημένες τεχνικές κίνησης και διάσωσης.

Η Σ.Α.Β.Μ.Ε. είναι σύμφωνη με τον νέο εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Χορηγείται στους αποφοίτους βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης της ΕΟΟΑ.

Στη Σχολή μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες (+18ετών),μέλη ορειβατικών συλλόγων με πολύ καλή φυσική κατάσταση και απαιτείται να έχουν αποφοιτήσει με επιτυχία από Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων της Ε.Ο.Ο.Α. και να έχουν κατατεθειμένη αναρριχητική δράση τα 3 τελευταία έτη που να περιλαμβάνει :

  • 20 διαδρομές Αθλητικής αναρρίχησης 5α
  • 15 Διαδρομές 5c
  • 10 Διαδρομές 6α+

Υπεύθυνος Επικεφαλής Εκπαιδευτής της Σ.Α.Β.Μ.Ε. είναι ο Οδηγός βουνού και Εκπαιδευτής Ορειβασίας της Ε.Ο.Ο.Α. , Αρχοντής Εξακοΐδης aexakoidis@hotmail.com.Tηλ. 6944593064

Η διάρκεια της σχολής είναι 10ημέρες. 2 ημέρες εισαγωγικές εξετάσεις και μεταβατικής εκπαίδευσης σε διαδρομές πολλών σχοινιών. 8 ημέρες εκπαίδευσης σε αναρριχητικά πεδία της Ελλάδας, περιλαμβάνονται συνεχής διαδικασία αξιολόγησης και τελικές εξετάσεις.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

  • Αίτηση εγγραφής
  • Πιστοποιητικό υγείας από παθολόγο ή καρδιολόγο
  • Βεβαίωση ή αριθμό μέλους ορειβατικού συλλόγου
  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  • 1 φωτογραφία
  • Φωτοτυπία Βεβαίωσης, «Σχολής αναρρίχησης βράχου Αρχαρίων»
  • Κατάσταση δράσης αναρριχητικών διαδρομών
  • Ασφάλεια ατυχημάτων (εάν διατίθεται)

Πρόγραμμα Σχολής

6 -7 Αυγούστου 2022 (η τοποθεσία θα οριστεί)

25-28 Αυγούστου 2022 Όλυμπος

8 -11 Σεπτεμβρίου 2022 Μετέωρα

Εξοπλισμός: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό: σχοινιά ,ατομικό αναρριχητικό εξοπλισμό, ατομικό αναρριχητικό εξοπλισμό sport διαδρομών. Δεν απαιτείται να διαθέτουν φορητές ασφάλειες βράχου.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος εκπαίδευσης είναι 330€. Στην τιμή, δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις, οι οποίες γίνονται με ιδία μέσα και η διατροφή.

Επικοινωνία : Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με την Έλενα Χαραλαμπόγλου Elena.charalampoglou@gmail.com ή στο τηλ. 6970488788 ή τον Αρχοντή Εξακοΐδηaexakoidis@hotmail.comτηλ. 6944593064

Λήξη κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών είναι 1 Αυγούστου 2022. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, όταν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…