-25-30 κολοκυθολούλουδα (κολοκυθοκορφάδες)
-150 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
-200 γρ. μυζήθρα Κρήτης
-6-7 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
-2 αυγά
-Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τον χυλό
-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-230 ml νερό
-1 αυγό
-½ κουτ. γλυκού αλάτι
Για αρωματισμένο γιαούρτι
-250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-Χυμό από 1 λεμόνι
-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (σχοινόπρασο, δυόσμο, ρίγανη…)
-Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα λουλουδάκια σε ένα μπολ και κρύο νερό και τα πλένουμε απαλά. Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, την μυζήθρα, τα αυγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα λουλουδάκια με μπόλικη γέμιση μέχρι επάνω. Βάζουμε μια κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τον χυλό. Βουτάμε ένα ένα τα λουλουδάκια και τα τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στο ίδιο κατσαρολάκι τηγανίζουμε και τα μικρά κολοκυθάκια. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά με το αρωματισμένο γιαούρτι.