Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένο με ξηρούς καρπούς

Φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένο με ξηρούς καρπούς

0
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ μέλι
  • 150 γρ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί (φυστίκια Αιγίνης, κουκουνάρι, αμύγδαλα, σουσάμι) χοντροκομένα
  • 1 αβγό
  • 50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τους χυμούς με το μέλι και την πάπρικα και μαρινάρετε το κοτόπουλο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 οC.

Βάζετε σ’ ένα μπολ τους ξηρούς καρπούς και σ΄ ένα άλλο το αλεύρι. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και μέσα στο ίδιο μπολ προσθέτετε το αβγό και χτυπάτε το μείγμα.

Περνάτε τα φιλέτα από το αλεύρι, ώστε να παναριστούν ελαφρώς.

Έπειτα τα βουτάτε στο μείγμα της μαρινάδας-αβγού και μετά στους ξηρούς καρπούς πιέζοντας το από όλες τις πλευρές ώστε να κολλήσουν καλά. Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τα φιλέτα.

Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά και ενδιάμεσα τα γυρίζετε ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ελέγχετε αν έχουν ψηθεί στο εσωτερικό διαφορετικά ψήνετε λίγο ακόμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…