Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Εσκαλόπ με σάλτσα ροδάκινο

Εσκαλόπ με σάλτσα ροδάκινο

0

400 γρ. σνίτσελ μοσχαρίσιο από τρανς

2 κ.σ. αλεύρι

½ κ.σ. θυμάρι ξερό

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες.

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

200 γρ. ροδάκινο, κομμένο σε μικρούς κύβους μαζί με τη φλούδα

2 κ.σ. μέλι

150 ml λευκό κρασί

2 κ.σ. κουκουνάρι

1 φέτα (5-10 γρ.) προσούτο, κομμένη κάθετα σε πολύ λεπτές λωρίδες (προαιρετικά).

5 γρ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα.

Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το κάθε σνίτσελ σε 3 ή 4 μικρότερα κομμάτια (εσκαλόπ). Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων. Προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι, αλατοπίπερο, θυμάρι και πάπρικα και κλείνουμε στρίβοντας τη σακούλα από το ανοιχτό μέρος κρατώντας τον αέρα μέσα – σαν φουσκωμένο μπαλόνι. Κουνάμε καλά τη σακούλα ώστε το κρέας να επικαλυφθεί από το αλεύρι, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.

Σε αντικολλητικό ή καλής ποιότητας τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψει, απλώνουμε τα σκαλοπίνια. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε από την άλλη. Θα χρειαστούμε συνολικά 4 λεπτά. Στη συνέχεια τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι και σε μεσαία φωτιά βάζουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ροδάκινο. Αν χρειαστεί, δυναμώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε για δύο λεπτά, προσθέτουμε μέλι, δουλεύουμε άλλα 2 λεπτά, και, τέλος, σβήνουμε με το κρασί. Φέρνουμε σε ελαφρύ βρασμό και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα εσκαλόπ και αφήνουμε να σιγοβράσουν άλλα τρία λεπτά. Αποσύρουμε ξανά το κρέας, προσθέτουμε το κουκουνάρι και συνεχίζουμε να βράσουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι ή κουσκουσάκι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπαγγέτι με μανιτάρια και κολοκυθάκια

-Σπαγγέτι 1 πακέτο -Κολοκυθάκια 4 τεμ κομμένα λεπτές ροδέλες -Μανιτάρια πλευρώτους 500 γρ …