Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Επαρκή στελέχωση ζήτησαν οι αστυνομικοί της Ξάνθης από τον Αρχηγός της ΕΛΑΣ

Επαρκή στελέχωση ζήτησαν οι αστυνομικοί της Ξάνθης από τον Αρχηγός της ΕΛΑΣ

0

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης παρουσίασαν επιμέρους ζητήματα που αφορούν την τοπική Διεύθυνση

Απασχόλησαν το θέμα του συνοριακού σταθμού στο Δημάριο, όπως επίσης και το ζήτημα της προμήθειας υπηρεσιακών δικύκλων

Το απόγευμα της 1ης Ιουνίου 2022 οι Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Γουναρίδης Νικόλαος  και Απόστολος, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γρηγόριο Γερακάκο συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο, κ. Σκούμα Κωνσταντίνο.

Αρχικά, συνεχάρησαν τον Αρχηγό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχηθήκαν υγεία και δύναμη για να ανταποκριθεί στο απαιτητικό έργο που ανέλαβε, σε συνεργασία με την Ένωσή σε θέματα που βελτιώνουν την εργασιακή ζωή των συναδέλφων τους.

Κατά την συνάντηση αναλύθηκαν στον Αρχηγό όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, δίνοντας έμφαση στην σοβαρή λειψανδρία που αντιμετωπίζει η αστυνομική διεύθυνση. Συγκεκριμένα τον ευχαρίστησαν  για τον αριθμό των τακτικών μεταθέσεων, αλλά και για την ενίσχυση  με αποσπασμένους αστυνομικούς στον μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου, ζητώντας παράλληλα, οι έκτακτες μεταθέσεις να κινηθούν στον ίδιο ή και μεγαλύτερο αριθμό, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος των 82  κενών οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Ξάνθης.

Έπειτα συζητήθηκε το θέμα του συνοριακού σταθμού στο Δημάριο Ξάνθης και παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα με προτάσεις για την στελέχωσή του, αλλά και για την λειτουργία του. Όπως μεταφέρει η ΣΚΑΞ, ο κ. Σκούμας είπε πως θα μελετήσει το υπόμνημα και θα συζητηθεί το θέμα σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ακόμη, τέθηκε το ζήτημα των υπηρεσιακών δικύκλων και η δυνατότητα βοήθειας σε αυτό το κομμάτι από την Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία ενημέρωσε ότι δύναται να προβεί στην προμήθεια δικύκλων οχημάτων μέσω διαφόρων προγραμμάτων. Ο Αρχηγός άμεσα επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του Αρχηγείου και έδωσε εντολή να γίνει το αίτημα, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Ένα ζήτημα που ήδη  απασχολεί είναι η ανάγκη αντικατάστασης των ελαστικών στα υπηρεσιακά οχήματα με τον Αρχηγό να  διαβεβαιώνει ότι έλαβε γνώση του θέματος μέσα από το έγγραφο που παρέλαβε  προ της συνάντησής.

Τέλος ζητήθηκε  από τον κ. Σκούμα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αναβάθμισης της λέσχης (κυλικείο) της διεύθυνσης.

Τέλος, λίγο πριν το «κλείσιμο» της συνάντησης  προσφέρθηκε ως δώρο μια αναμνηστική πυρογραφία, που απεικονίζει διάφορα αξιοθέατα της πόλης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…