Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της στέγασης του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ

Επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της στέγασης του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ

0

Θυμίζει ότι είχε τεθεί χρονοδιάγραμμα ως το πρώτο εξάμηνο του 2022

 

Νέα επερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο κατέθεσαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ σχετικά με τη στέγαση του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης. Η επερώτηση αναφέρει: «ενώ ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά 2021 – 22 θεωρούμε απαράδεκτο το ότι αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για 3η φορά (οι προηγούμενες Δεκέμβρης 2020, Σεπτέμβρης 2021) σε επερώτηση που είχαμε κάνει για την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Όπως είχαμε ξαναθέσει: «Το ΚΕΣΥ Ξάνθης στεγάζεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ σε αίθουσες που έχουν παραχωρηθεί από την σχολική επιτροπή του Δήμου Ξάνθης στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η αδυναμία εξεύρεσης μέχρι τώρα κατάλληλου κτηρίου για τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία του 1ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, ακόμα και σε διαδρόμους.

Πέρα από το απαράδεκτο γεγονός της στέγασης ενός ειδικού σχολείου το 2021 σε τέτοιες συνθήκες, γίνεται αντιληπτό πως ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία είναι επικίνδυνο και για τους μαθητές και για το προσωπικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό, του σχολείου».

Στην απάντηση στην επερώτησή μας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29 Σεπτέμβρη αναφέρθηκε χρονοδιάγραμμα με ορίζοντα το 1ο εξάμηνο του 2022.

Με βάση τα παραπάνω, επερωτάστε 8 μήνες μετά σε ποια φάση βρίσκεται η επίλυση της μεταστέγασης του ΚΕΣΥ Ξάνθης σε κατάλληλο χώρο για τη λειτουργία του, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Κάτω από τη βάση βαθμολογήθηκε η προσβασιμότητα από τα άτομα με αναπηρία

Ιω. Κουρπαλίδης, Ιατρός: «Το 80% των ατόμων με αναπηρία είναι άνεργα» – Β. Μιχαηλίδη…