Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό γλυκόξινο με ανανά

Χοιρινό γλυκόξινο με ανανά

0

Για τη σάλτσα

-3 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή ξίδι από λευκό κρασί

-3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική

-1 κουτ. σούπας πελτές τομάτας

-100 ml χυμός πορτοκαλιού

-2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουτ. σούπας κρύο νερό

Για το χοιρινό

-500 γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)

-2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

-4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

-100 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον

-1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

-1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

-2 φλιτζάνια χονδροκομμένα κομμάτια ανανά (φρέσκος ή κομπόστα)

-2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια

-1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε μέτρια κομμάτια

-2 λεπτά κλωνάρια σέλερι, σε λεπτά φετάκια

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα χτυπάμε με το πιρούνι  το μηλόξιδο (ή το λευκό ξίδι), τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ ντομάτας και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μείγμα νερού-κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα κατά μέρος.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και σε άλλο μπολ βάζουμε το  κορν φλάουρ. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κύβους των 3 εκ., τους πλένουμε, τους σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τους περνάμε πρώτα από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι  ζεσταίνουμε το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τους κύβους κρέατος και σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζουμε κάθε δόση και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πετάμε το λάδι, σκουπίζουμε το σκεύος με χαρτί κουζίνας και το βάζουμε πάλι να κάψει καλά, σκέτο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις 2 επιπλέον κουτ. σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τον ανανά, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, όλες, καθώς και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά. Χτυπάμε καλά τη σάλτσα που έχουμε αφήσει κατά μέρος με ένα πιρούνι και τη ρίχνουμε στο σκεύος. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει. Αν το υγρό σωθεί ή πήξει νωρίτερα, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.

Ξαναβάζουμε στο σκεύος τους κύβους του κρέατος, ανακατεύουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως, συνοδεύοντας με απλό ρύζι μπασμάτι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…