Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ρεκόρ συμμετοχών για τον 5ο VIA EGNATIA RUN –

Ρεκόρ συμμετοχών για τον 5ο VIA EGNATIA RUN –

0

Θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη

Περισσότεροι από 1.600 δρομείς αναμένεται να «πλημμυρίσουν» τη διαδρομή του 5ου Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά από υποχρεωτική διακοπή δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 ο VIA EGNATIA RUN, η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή στίβου στον Έβρο, επιστρέφει με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κόσμου. Μυημένοι δρομείς μεγάλων αποστάσεων, πολίτες όλων των ηλικιών, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό, παιδιά και Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) θα τρέξουν στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, έχοντας επιλέξει έναν από τους τέσσερις αγώνες: Ημιμαραθώνιος 21.097,5 μ., Λαϊκός Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., 400 μ. για ΑμεΑ και 800 μ. για παιδιά.

Το πρόγραμμα του VIA EGNATIA RUN περιλαμβάνει αναλυτικά:

  • τον Ημιμαραθώνιο αγώνα 21.097,5 μ. με αφετηρία τα δημοτικά λουτρά στη «ΧΑΝΑ», ώρα εκκίνησης στις 10:00, και τερματισμό στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη, σε διαδρομή πιστοποιημένη από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS)
  • τον Λαϊκό αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. για πολίτες, σε διαδρομή επίσης πιστοποιημένη από την AIMS, από το αρχαίο τμήμα της Εγνατίας Οδού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου επί της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Κήπων έως το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, με ώρα εκκίνησης στις 10:30
  • τον αγώνα 400 μ. για Άτομα με αναπηρίες, από το Σταθμαρχείο του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη και τερματισμό επίσης στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, με ώρα εκκίνησης στις 12:00
  • τον αγώνα 800 μ. για παιδιά, από το κτίριο της Π.Ε. Έβρου στην Καραολή & Δημητρίου 40 στην Αλεξανδρούπολη με τερματισμό επίσης στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, με ώρα εκκίνησης στις 12:10.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 12:45, οπότε θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές.

Στο πλαίσιο του VIA EGNATIA RUN έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις για το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Αναλυτικά:

18:00 Ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός & Υγεία». Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τα οφέλη της άθλησης, και ειδικότερα του δρομικού κινήματος, μέσω της συμμετοχής και της προσπάθειας, στη σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία. Θα μιλήσουν η Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων και Καρκινοπαθών Ν. Έβρου «ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ» και ψυχολόγος Χριστίνα Παλαιολόγου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Έβρου Αικατερίνη Μαυρομάτη, ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Βασίλειος Τσικρικάς.

19:30 Τιμητική βράβευση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση για την προσφορά του στον VIA EGNATIA RUN από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς

19:50 Άναμμα του βωμού – φλόγα VIA EGNATIA RUN

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και αναμένοντας τους δρομείς στο σημείο τερματισμού, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, μέλη του Baila Conmigo θα παρουσιάσουν εντυπωσιακά χορευτικά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…