Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπακαλιάρος με κουκουνάρι και σταφίδες

Μπακαλιάρος με κουκουνάρι και σταφίδες

0

4 φιλέτα μπακαλιάρου

-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

σκελίδες σκόρδο

800 γρ. ντοματάκια κονκασέ

1/3 φλιτζανιού σταφίδες

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι θαλασσινό

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι

3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 περίπου λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο στη σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 8-10 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, για 3-5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε το ψάρι με τον μαϊντανό και το κουκουνάρι και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…