Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου απλώνουν αλληλέγγυα το χέρι στην Ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης

Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου απλώνουν αλληλέγγυα το χέρι στην Ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης

0

Στήριξαν το έργο της διαθέτοντας χειροποίητες λαμπάδες την περίοδο του Πάσχα και προσφέροντας τα έσοδα

Διαδικτυακά συναντήθηκαν οι μαθητές με τον Επίσκοπο της περιοχής και συζήτησαν για τη σχολική ζωή των συμμαθητών τους στη Μαδαγασκάρη

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης φάνηκαν και φέτος συνεπείς στις αξίες του ανθρωπισμού , της αλληλεγγύης και στο αίσθημα προσφοράς  που σηματοδοτεί  την κουλτούρα του συγκεκριμένου σχολείου.

Στη σχετική του ενημέρωση το σχολείο αναφέρει: «όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή σχολική χρονιά σχεδίασαν και  δημιούργησαν  υπέροχες πασχαλινές λαμπάδες, υπό την επίβλεψη της κας Ζάρρα καθηγήτριας Γαλλικών, προκειμένου να διαθέσουν τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αυτή τη χρονιά οι μαθητές συνειδητοποιώντας ότι το ανθρωπιστικό έλλειμμα δεν έχει σύνορα , αποφάσισαν να στηρίξουν οικονομικά την ιεραποστολή της Επισκοπής Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης και συγκεκριμένα το αξιέπαινο έργο του Επισκόπου κου Προδρόμου . Εξίσου σημαντική όμως αποδείχθηκε και η διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών με τον Επίσκοπο Ν. Μαδαγασκάρης κο Πρόδρομο , ο οποίος, αφού αρχικά ανέλυσε το έργο της ιεραποστολής σε ένα από τα πιο άνυδρα μέρη του πλανήτη , στο οποίο ο ημερήσιος μισθός  κυμαίνεται στο 1€ και η ετήσια σχολική δαπάνη στα 20€, απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών , έχοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί τους. Οι μαθητές κατά κοινή ομολογία συνειδητοποίησαν την ανάγκη της  προσφοράς και της αλληλεγγύης ακόμα και σε έναν «επίγειο παράδεισο» όπως είναι το νησί της Μαδαγασκάρης που αντιμετωπίζει , όμως  έντονο επισιτιστικό πρόβλημα, αλλά και την ματαιότητα του υλισμού. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο επίσκοπος κος Πρόδρομος «οι άνθρωποι εδώ μας διδάσκουν πως πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή» . Η Διεύθυνση και  Σύλλογος  Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά τον Επίσκοπο Ν. Μαδαγασκάρης κο Πρόδρομο και συγχαίρουν τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους, ελπίζοντας να βρουν μιμητές και στο μέλλον».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πράσινο» φως σε 2.393 φωτιστικά σημεία του δήμου Μύκης

Υπεγράφη η σύμβαση αναβάθμισης του συστήματος φωτισμού με λαμπτήρες led, με την εταιρεία “…