Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μήνυμα του δημάρχου Ξάνθης για τη γενοκτονία των Ποντίων

Μήνυμα του δημάρχου Ξάνθης για τη γενοκτονία των Ποντίων

0

Όπως σημείωσε η διατήρηση της μνήμης «είναι ένα χρέος απέναντι στην ιστορία μας και τον ελληνικό και οικουμενικό πολιτισμό»

Η 19ης Μαΐου αποτελεί μέρα μνήμης κι απόδοσης φόρου τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης για να τιμήσει την ημέρα από την Πέμπτη 19 έως το Σάββατο 21 Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης σε μήνυμά του για την θλιβερή επέτειο, ανέφερε τα εξής: «Η 19η Μαΐου είναι ημέρα Μνήμης, Τιμής και Στοχασμού. Μνημονεύουμε τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός της Μικράς Ασίας. Τιμούμε τη θυσία τους-θυσία ορόσημο, στην μακραίωνη ιστορία της πατρίδας μας. Στοχαζόμαστε τον πόνο, τον θρήνο, την πληγή, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Αποτίουμε φόρο τιμής, ως ελάχιστη συμβολική πράξη, απέναντι στις ψυχές που χάθηκαν. Είναι ένα χρέος απέναντι στην ιστορία μας και τον ελληνικό και οικουμενικό πολιτισμό. Ενώνουμε τη φωνή μας στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, για τη δικαίωση των νεκρών, αλλά και την επισφράγιση της προσήλωσης του πολιτισμένου κόσμου στον σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση την ηγεσία του Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ο Σπύρος Τσιλιγγίρης

«Προτάσσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Ξάνθης», τόνισε η ξ…