Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής: Τρεις παραστάσεις για το «Όνειρο Νύχτας Καλοκαιρινής»

ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής: Τρεις παραστάσεις για το «Όνειρο Νύχτας Καλοκαιρινής»

0

Δύο χρόνια μετά, ξανά μαζί με το τμήμα Ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ

Το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας της ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «ΟΝΕΙΡΟ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ».

Μια παράσταση από το τμήμα ενηλίκων την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Λίγα λόγια για το έργο

Περιμένοντας το Νέο Φεγγάρι για να εορταστεί ο γάμος του Άρχοντα Θησέα και της αμαζόνας Ιππολύτης περίπλοκες κι απατηλές καταστάσεις πρόκειται να εξελιχθούν στο δάσος γύρω από την πόλη της Αθήνας.

Δυο ερωτευμένοι νέοι, ο Λύσανδρος και η Ερμία καταφεύγουν εκεί προκειμένω να αποδράσουν από τον Αιγέα, το πατέρα της Ερμίας και τον νόμο που της επιβάλλει να παντρευτεί με το ζόρι τον Δημήτριο. Η παιδική φίλη της Ερμίας, η Ελένη είναι τρελά ερωτευμένη με τον Δημήτριο κι όταν εκείνος ψάχνει τους φυγάδες μέσα στο σκοτεινό δάσος, εκείνη τον ακολουθεί.

Την ίδια νύχτα μια ομάδα άξεστων μαστόρων διαλέγουν το δάσος για τια τις πρόβες τους σε ένα θεατρικό που θέλουν να παρουσιάσουν προς τιμή του γάμου του άρχοντα Θησέα.

Σε αυτό το σκοτεινό δάσος όμως μια αντιπαλότητα κυριαρχεί. Ο βασιλιάς των Ξωτικών Όμπερον έχει μαλώσει με την βασίλισσα του την Τιτάνια και αναστάτωση επικρατεί στο Νεραϊδοβασίλειο. Μια αναστάτωση που επηρεάζει, μεταμορφώνει και μπερδεύει με ψευδαισθήσεις, όνειρα κι επιθυμίες όσους βρίσκονται στο δάσος.

Πίσω από την φαινομενικά ανάλαφρη και δροσερή του εικόνα, το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ, είναι πολλά τα ερωτήματα και τα θέματα που εκθέτει . Πολυεπίπεδο και πολυδιάστατο , όπως το συνηθίζει στην γραφή του ο Σαίξπηρ, μοιάζει με το σκοτεινό δάσος που παίρνει χώρα όλη η πλοκή του, το βασίλειο των ξωτικών, όπου όλα είναι πιθανά, απατηλά και πάντα κάτι υπάρχει κρυμμένο.

Τι είναι, λοιπόν αληθινό και τι ψεύτικο; Κοιμόμαστε ή είμαστε ξύπνιοι; Είναι ο έρωτας αληθινός ή μια ψευδαίσθηση; Μπορεί μια αληθινή αγάπη να γίνει ψεύτικη και μια ψεύτικη αληθινή; Είναι μήπως και η ζωή μας ένα όνειρο απατηλό , ένα θέατρο στο οποίο παίζουμε σαν σκιές ;

Συντελεστές

Η σκηνοθεσία είναι της Άννας Μαχαιροπούλου, τα σκηνικά – κοστούμια του Ιωάννη Ν. Καραγκιουλμέζη, οι φωτισμοί του Γιάννη Τζατζανά

Παίζουν αλφαβητικά:

Γιώργος Αθανασιάδης: Νικόλαος Πάτος ο Υφαντής

Γιούλη Βαχανελίδου: Θωμάς Μύτας ο Γανωματής

Λεωνίδας Ζαγοραίο: Λύσανδρος

Ελένη Κυπαρισσία Καμπάκη: Ελένη

Γιώργος Κουκαλιώτης : Όμπερον / Θησέας

Μαργαρίτα Μαργαριτοπούλου : Ερμία

Χριστίνα Ματσούκη : Αράχτας ο ξυλουργός/Σιναπόσπορος

Δημήτρης Μηνούδης : Πούκ

Ευαγγελία Μιλτιάδη : Ροβέρτος Πειναλέων / Σκώρος

Στέλλα Ντελαμήσιου : Ιππολύτη / Μπιζελανθός

Κώστας Πολύζος : Φραγκίσκος Πίπας/Αιγέας

Νικόλας Σεβδαγιάν : Δημήτριος

Εύα Σκότη : Τιτάνια

Χριστίνα Συκάκη : Μαστρο-Κυδώνης

 

Πληροφορίες

  • Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ.Κονδύλη 30)
  • Ώρα έναρξης παραστάσεων 9 το βράδυ

Η είσοδος στις παραστάσεις γίνεται ύστερα από την προμήθεια των ηλεκτρονικών εισιτηρίων αξίας 5 ευρώ, μέσω της πλατφόρμας : https://www.ticketservices.gr/…/oneiro-nyxtas…/

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…