Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων στα Κομνηνά

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων στα Κομνηνά

0

Ομιλητής ήταν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης. Δήλωση Τσέπελη με αίτημα την αναγνώριση της γενοκτονίας

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στα Κομνηνά. Τις εκδηλώσεις τίμησαν οι τοπικές αρχές αναδεικνύοντας τη σημασία της μνήμης για τα θύματα του ποντιακού ελληνισμού.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, στο μήνυμά του, τόνισε: «Τιμούμε σήμερα τα θύματα της ποντιακής γενοκτονίας, ως ελάχιστη συμβολική πράξη, απέναντι στις ψυχές που χάθηκαν. Είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία μας. Είναι όμως χρέος και όλου του κόσμου να αναγνωρίσει την Ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως και όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της Ανθρωπότητας, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απόλυτη προσήλωσή του στο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας».

Συμπληρωματικά, ο κ. Τσιλιγγίρης σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογράμμισε: «Παραβρέθηκα στην Εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομνηνών. Είχα τη χαρά να γνωρίσω από κοντά τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Τάσο Κοντογιαννίδη, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της Εκδήλωσης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (…