Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρέμα λεμονιού με κράμπλ στο ποτήρι

Κρέμα λεμονιού με κράμπλ στο ποτήρι

0

Για το  κραμπλ:

-90 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

-100 γρ. ζάχαρη

-100 γρ. φουντούκια

-140 γρ. αλεύρι

για την κρέμα λεμονιού:

-160 γρ. γάλα φρέσκο

-100 γρ. λευκή σοκολάτα

-250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

-1 κ.σ άχνη

-50 γρ. ζωική κρέμα γάλακτος

-100 γρ. κρέμα τυριού

-χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι βιολογικό

Για το κράμπλ ρίχνουμε τα φουντούκια μαζί με τη μισή ποσότητα ζάχαρης, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε τη σκόνη σε  ένα μπολ μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ενσωματώνουμε πιέζοντας το με τα χέρια. Η ζύμη μας θα γίνει σαν τριφτή. Μην προσπαθήσετε να την κάνετε ένα ζυμάρι ομοιόμορφο. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε ανομοιόμορφα μικρά κομμάτια. Θα το ρίξετε σαν βροχή. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ενδιάμεσα για να ξεροψηθεί παντού. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά..

Για την κρέμα λεμονιού ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και έπειτα ρίχνουμε  τη σοκολάτα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει…

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος με την άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Όταν είναι έτοιμη βάζουμε σιγά σιγά  και τη ζωική. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει, όχι περισσότερο για να μην κόψει. Τέλος βάζουμε την κρέμα τυριού και όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε το κρύο μίγμα σοκολάτας. Τέλος βάζουμε το χυμός και το ξύσμα λεμονιού.

Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ και στρώνουμε στα ποτήρια μία στρώση κρέμα, μία στρώση κραμπλ, μία στρώση κρέμα κλπ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας ανάλογα με τα ποτήρια.

Στολίζουμε με ξύσμα και φέτες λεμονιού και διατηρούμε στο ψυγείο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…