Για τα μπιφτέκια
800 gr κιμάς Μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι
2 σκ.σκόρδο
1 κτγ πάπρικα
3 κτγ αλάτι
½ κτγ πιπέρι
20γρ ελαιόλαδο
2 μεσαία αυγά
50γρ φρυγανιά
Μαϊντανός
6-7 πιπεριές χρώματα
2-3 μελιτζάνες
1,5 κτγ αλάτι
50γρ ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κτγ αλάτι
1 σκ.σκόρδο
70γρ πελτές ντομάτας
30 γρ ελαιόλαδο
100 γρ νερό
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για τα μπιφτέκια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μπωλ στο ψυγείο.
Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου τις μελιτζάνες σε ροδέλες, αλειμμένες με ελαιόλαδο μαζί με τις πιπεριές κομμένες στα τέσσερα.
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, βγάζουμε τον κιμά και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια.
Βάζουμε στο ταψί με τη σειρά, σαν σουβλάκι μελιτζάνα, πιπεριά, μελιτζάνα, μπιφτεκάκια και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος, στριμώχνοντάς τα για να μη διαλυθούν στο ψήσιμο.
Σε ένα μπολ τρίψτε 2 ντομάτες 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ρίξτε τον πελτέ ντομάτας αλάτι ελαιόλαδο 30 γραμμάρια και ανακατέψτε. προσθέστε και 100 γραμμάρια νερό και ρίξτε αυτή τη σάλτσα πάρω το φαγητό σας .
Βάζουμε από πάνω ψιλοκομμένες ντομάτες, και πιπεριές και ψήνουμε για 180 βαθμούς περίπου τρία τέταρτα ή ώσπου να ψηθούν τα μπιφτέκια και να ροδίσουν τα λαχανικά. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.