Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Άνεμος αισιοδοξίας και  προοπτική νίκης  από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Άνεμος αισιοδοξίας και  προοπτική νίκης  από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

0

Π. Δαβιτίδης: «Ήταν το πιο αισιόδοξο συνέδριο που έχω παρακολουθήσει από το 2002. Είχε παλμό και ενθουσιασμό, αλλά και ουσία και περιεχόμενο στις τοποθετήσεις»

 

Α. Αντωνιάδης: «Είπαμε πως θέλουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά»

Δαβιτίδης – Κίσσας υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή – Αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα

 

 

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου συνεδρίου του στο «Τάε Κβον Ντο». Ένα συνέδριο που εξέπεμψε πολλά μηνύματα για την περαιτέρω πορεία του κόμματος για την πολιτική του ταυτότητα και την προγραμματική πρόταση διακυβέρνησης, επικυρώνοντας παράλληλα όλες τις εσωκομματικές διεργασίες για αυτοοργάνωση και αλλαγή του ονόματος που προηγήθηκαν. Παρουσία των τριών πρώην πρωθυπουργών της παράταξης , Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλων, πολλών  ιστορικών στελεχών και βετεράνων αλλά και πολλών νέων συνέδρων, ενδεικτικό της ανανέωσης του χώρου μετά και τις εσωκομματικές εκλογές για την σύσταση οργάνων ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης με ενωτικό λόγο επιχείρησε στο συνέδριο να «γεφυρώσει» τις δύο γενιές, ενώ χάραξε και την πολιτική της επόμενης μέρας μιλώντας για «αυτόνομη στρατηγική», όταν μίλησε περί συνεργασιών. Το κεντρικό μήνυμα που εστάλη και ο στόχος ήταν το συνέδριο να αποτελέσει στιβαρή αφετηρία μιας διαδρομής με προοπτική εξουσίας.

Π. Δαβιτίδης: «Ήταν το πιο αισιόδοξο συνέδριο που έχω παρακολουθήσει από το 2002. Είχε παλμό και ενθουσιασμό, αλλά και ουσία και περιεχόμενο στις τοποθετήσεις»

Μεταφέροντας στο «Ε» το κλίμα που επικράτησε στο συνέδριο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Δαβιτίδης έκανε λόγο για το ποιο αισιόδοξο συνέδριο που έχει παρακολουθήσει από το 2002: «Ήταν εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο να βλέπεις την παλιά και τη νέα γενιά μαζί. Τρεις πρόεδροι , τρεις πρώην πρωθυπουργοί. Ήταν το πιο αισιόδοξο συνέδριο που έχω παρακολουθήσει από το 2002. Είχε παλμό και ενθουσιασμό, αλλά και ουσία και περιεχόμενο στις τοποθετήσεις . Με κεντρικό σύνθημα «Η κοινωνία στο προσκήνιο» ειπώθηκαν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία για την ενέργεια, και την αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών για την εργασία. Το πολιτικό στίγμα όπως το καθόρισε ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης είναι η πολιτική αυτονομία. Το ΠΑΣΟΚ δεν κοιτά ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Επιλέγει την αυτόνομη πορεία ευελπιστώντας σε νίκη στις εκλογές. Σε περίπτωση που λάβει διερευνητική θα συμβάλλει σε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

Παράλληλα ο κ. Δαβιτίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διεύρυνσης του χώρου μέσα από την διαδικασία επιστροφής όσων αποχώρησαν όταν το κόμμα είχε χαμηλά ποσοστά. Σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν χώρο όσοι πλήγωσαν την παράταξη, όσοι αποχώρησαν για να καταλάβουν θέσεις εξουσίας σε άλλα κόμματα, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν ισχύει για τα στελέχη που έχουν φύγει λόγω λανθασμένων επιλογών και στα οποία απηύθυνε κάλεσμα.

Α. Αντωνιάδης: «Είπαμε πως θέλουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά»

Μεταξύ των 31 συνέδρων ήταν και ο κ. Ανέστης Αντωνιάδης ο οποίος όπως και ο κ. Δαβιτίδης είπε: Είναι το 4ο συνέδριο που παρακολουθώ και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι ήταν το καλύτερο. Ήταν εκεί όλες οι γενιές του ΠΑΣΟΚ αλλά υπήρχε έντονη παρουσία της νέας γενιάς. Υπήρχε ζωντάνια, παλμός, αισιοδοξία και όχι γκρίνια. Ήταν πολύ εποικοδομητικό απ’ όλες τις απόψεις. Είπαμε πως θέλουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Πως το οραματιζόμαστε. Στο δια ταύτα έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία και είναι στο χέρι μας πως θα την αξιοποιήσουμε. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει αποκτήσει δυναμική και προοπτική εξουσίας.

Δαβιτίδης – Κίσσας υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή – Αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα

Να σημειώσουμε ότι  οι σύνεδροι ανήλθαν σε 4.600 μεταξύ αυτών και 31 από την Ξάνθη και οι εξής: Αμπατζής            Ιωάννης, Διαμαντίδου Αναστασία, Αντωνιάδης Ανέστης, Βορίδης Δημήτριος, Δαβιτίδης Αλέξανδρος, Δαουτάκης Αρχοντής, Δοξακάκη Ελένη, Καρά Ισμέτ, Καραβασίλη Σάρρα, Καραλίδης, Φώτιος, Άζης Κωνσταντίνος, Μήτρου Αντώνιος, Πολυζώη Μαρία, Σαββόγλου Παναγιώτα, Ιερόπουλος Ιωάννης, Ντάκος Μιχαήλ, Πολυζώη Χριστίνα, Υφαντίδου Κυριακή, Ψεμματάς Αποστολος, Σταυρόπουλος Στυλιανός, Τσαϊρογλου Μάνια, Χατζηθεοδώρου Κυριάκος, Χατζόγλου Γεώργιος, Καπζά Μουζαφέρ, Κεχαγιά Σαλή, Κουτέρη Βιργινία, Αρβανιτάκη Μαρία, Βουρβουκέλης Οδυσσέας, Ιωακειμίδου Αθηνά, Κίσσας Ταξιάρχης, Κίσσας Γεώργιος, Σεχλίδης Σάββας.

Υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή από την Ξάνθη υπέβαλλαν ο Παναγιώτης Δαβιτίδης και ο Ταξιάρχης Κίσσας. Να σημειώσουμε ότι  σε σύνολο 464 υποψηφιοτήτων εκλέγονται οι 300. Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων ο κ. Δαβιτίδης είχε λάβει 318 ψήφους και ο κ. Κίσσας 188. Η εκλογή του κ. Δαβιτίδη έχει «κλειδώσει» ενώ του κ. Κίσσα όχι. Αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα για να οριστικοποιηθεί αν εκλέγονται.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Η παλιά φοιτητική παρέα της ΠΑΣΠ στο συνέδριο.  Δαβιτίδης και Μήτρου ανάμεσά τους

Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης στη λήξη του συνεδρίου. Διακρίνεται ο Ανέστης Αντωνιάδης

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…