Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές 1.200 νέοι μουσικοί έκαναν μια… πόλη μαγική!

1.200 νέοι μουσικοί έκαναν μια… πόλη μαγική!

0

Με τη συναυλία υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων» Μουσικών Σχολείων 2022

 

Με 1.200 μουσικούς επί σκηνής στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και με τη συναυλία υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ «Πόλι Ονείρων» Μουσικών Σχολείων 2022

Με 600 άτομα στην ορχήστρα και 600 στη χορωδία, πραγματοποιήθηκε μία εντυπωσιακή τελετή λήξης για το φεστιβάλ με τη συμμετοχή 26 μουσικών σχολείων.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης για μια ακόμη φορά υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα στηρίζει ολόθερμα το φεστιβάλ και τους νέους μουσικούς και έδωσε τη σκυτάλη στην πολυπληθέστερη μέχρι σήμερα συναυλία των επτά χρόνων ζωής του θεσμού.

Ο Νίκος Κυπουργός, σταθερός συνοδοιπόρος του φεστιβάλ έκανε λόγο για έναν «υπέροχο θεσμό, τον καλύτερο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, που παράγει τέτοιους μουσικούς, παιδιά με ήθος, ευγένεια και πειθαρχία».

Η συναυλία ξεκίνησε και τελείωσε με το εμβατήριο της Σμύρνης, μεσολάβησε ένα γραικάνικο τραγούδι της Κάτω Ιταλίας και φυσικά το «Μια πόλη μαγική» του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος αποτέλεσε και την έμπνευση για τη δημιουργία του πιο φρέσκου θεσμού της πόλης! Μάλιστα, ειδικά αυτό το τραγούδι με το οποίο παραδοσιακά κλείνει κάθε χρόνο το φεστιβάλ ο Νίκος Κυπουργός το αφιέρωσε στην Ξάνθη και τους ξανθιώτες που φιλοξενούν κάθε χρόνο το φεστιβάλ.

Αμέσως μετά τη συναυλία, η μουσική σκηνή μεταφέρθηκε στην εξέδρα όπου ομάδες μαθητών παρουσίασαν όσα προετοίμασαν στο πλαίσιο των βιωματικών εργαστηρίων με μουσικές τζαζ και παραδοσιακές, αποδεικνύοντας πόση δουλειά και πόσο μεράκι έχει μέσα του αυτό το μουσικό φεστιβάλ.

Μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω της πανδημίας το φεστιβάλ επέστρεψε, δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτής στην πόλη χάρη στη διάθεση και την αφοσίωση του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, και την ουσιαστική συμβολή των εθελοντών του.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Δύο κείμενα για την ιστορία της αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού» του Perry Anderson

Πρόκειται για ένα σημαντικό τεκμήριο στον διάλογο για την ιστορία της ισραηλινό-παλαιστινι…