Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Εξοπλισμός και αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης Αλεξανδρούπολης

Εξοπλισμός και αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης Αλεξανδρούπολης

0

Με συνολικό προϋπολογισμό 1.577.156€

 

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού για την Αλιευτική Πολιτική, κ. Σίμου Κεδίκογλου και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη  εντάχθηκε η Πράξη: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΜΑΚΡΗΣ Δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός του ενταγμένου έργου ανέρχεται σε 1.577.156€  και αφορά την αποκατάσταση του προσήνεμου µώλου από τις ζημιές που έχουν προκληθεί (Ιανουάριος 2015) και την προστασία της εισόδου του αλιευτικού καταφυγίου της Μάκρης µε την κατασκευή κυματοθραύστη, µε στόχο την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του λιμένα.

Με την υλοποίηση των παραπάνω έργων επιτυγχάνεται η βελτίωση της λειτουργίας του αλιευτικού καταφυγίου έτσι ,ώστε να υπάρχει δυνατότητα απρόσκοπτης προσόρμισης και πρυμνοδέτησης των σκαφών στον προσήνεμο μώλο,  ασφάλειας στην παραμονή των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών εντός της λιμενολεκάνης και παροχή των προβλεπόμενων υπηρεσιών για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της αλιείας.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών (Δ20) του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών.  Η  λειτουργία και συντήρηση της Πράξης είναι αρμοδιότητα Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…