Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολό κιμά με πασχαλινά αυγά

Ρολό κιμά με πασχαλινά αυγά

0

250 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε κομμάτια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

5 αβγά πασχαλινά που μας περίσσεψαν ή απλά βρασμένα

1 αβγό, ωμό

3 κ.γ. αλάτι

3 σκ. σκόρδο

2 κ.γ. εστραγκόν

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. πιπέρι

1 κρεμμύδι

2 πιπεριές κόκκινες

2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

4-6 κ.σ. ελαιόλαδο

14 φέτες μπέικον

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ψωμί με τη μία σκελίδα σκόρδο, τη μία κουταλιά εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, και 2 κ.σ ελαιόλαδο και τα κάνουμε ψίχουλα. Το αρωματικό αυτό μείγμα το απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. Ο φούρνος παραμένει ανοιχτός στους 180ο C.

Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις 2 σκ. σκόρδο και το καρότο. Χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν αλλά όχι να γίνουν πουρές. Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι και το επιπλέον εστραγκόν. Ανακατεύουμε λίγο.

Προσθέτουμε και το ωμό αβγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Σε μία φόρμα για κέικ στρώνουμε το μπέικον στον πάτο και γύρω γύρω . Προσέχουμε να καλύπτονται ελαφρά μεταξύ τους και να αφήνουμε να περισσεύουν για να γυρίσουν και να καλύψουν τον κιμά από πάνω.

Βάζουμε το μισό μείγμα του κιμά στη φόρμα προσέχοντας να μην χαλάσουμε το μπέικον και πιέζουμε καλά με τα χέρια. Ραντίζουμε τα αυγά με λίγο αλεύρι για να μπορέσουν να κολλήσουν με τον κιμά και να μη γίνουν θρύψαλα όταν κόψουμε το ρολό. Τα τοποθετούμε τα αυγά στη μέση της φόρμας. Με προσοχή προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ώστε να μην διαλυθούν τα αβγά. Γυρνάμε πάνω από τον κιμά το μπέικον που περισσεύει, το καλύπτουμε με μερικές φέτες ακόμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε ένα ταψί.  Αν θέλουμε το βάζουμε λίγο ακόμα στον φούρνο για να ξεροψηθεί το μπέικον και από τις υπόλοιπες πλευρές.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…