-4 γλυκοπατάτες, πλυμένες και στεγνές
-200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1/3 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
-1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1/3 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
-2 κουταλιές της σούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-1/2 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
-1/2 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
-200 γρ. σάλτσα ντομάτας
-2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
-1/3 φλιτζάνι νερό
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
Μαγειρέψτε τις γλυκοπατάτες ανοίγοντας τρύπες παντού με ένα πιρούνι και μετά ψήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 7 έως 10 λεπτά ή στον φούρνο 220 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρέας στο τηγάνι σπάζοντας το σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τα μανιτάρια και τις κόκκινες πιπεριές στο τηγάνι. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε ξύδι από κόκκινο κρασί και σάλτσα Worcestershire, μαγειρέψτε για 4 έως 5 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τον πολτό και το νερό στο τηγάνι, ανακατέψτε να ενωθούν. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, περίπου 15 με 20 λεπτά.
Για το σερβίρισμα, κόψτε τις γλυκοπατάτες ανοιχτές, πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι και από πάνω βάλτε 1/2 φλιτζάνι κρέας και κρεμμύδι για γαρνίρισμα. Καλή σας όρεξη!