Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έτοιμες για  το καλοκαίρι οι παραλίες των Αβδήρων

Έτοιμες για  το καλοκαίρι οι παραλίες των Αβδήρων

0

Ολοκληρώνονται μέχρι την Παρασκευή οι εργασίες καθαρισμού παραλιών και δρόμων –

Ναυαγοσώστες σε όλες οργανωμένες και μη

 

Ανοίγουν  όλα τα beach bar την Πρωτομαγιά –  Ευοίωνες οι προβλέψεις για την τουριστική σαιζόν- Ξεκίνησε η κάθοδος των Βουλγάρων

 

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επιχείρηση καθαρισμού των παραλιών του δήμου Αβδήρων όσο και των δρόμων που οδηγούν σ’ αυτές για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των επισκεπτών αλλά και την οδική τους ασφάλεια. Η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αβδήρων έχει στελεχωθεί με επιπλέον 13+10 εργαζόμενους από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά προσλήψεις ατόμων άτομα 55 – 67 ετών, διαθέτει επίσης πλήρη εξοπλισμό από μηχανήματα (3 JCB, γκρέιντερ, 3 φορτηγά και σάρωθρα) και έχει ξεκινήσει εγκαίρως το καθαρισμό των παραλιών ώστε να υποδεχτεί τον μεγάλο κύμα επισκεπτών που αναμένεται την Πρωτομαγιά, που σηματοδοτεί και την έναρξη της τουριστικής σαιζόν.

Ολοκληρώνονται μέχρι την Παρασκευή οι εργασίες καθαρισμού παραλιών και δρόμων

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαυρίδης ήδη έχουν καθαριστεί όλες οι οργανωμένες παραλίες Μυρωδάτου, Αη Γιάννη αλλά και οι μεταξύ αυτών μη οργανωμένες. Ο καθαρισμός θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την τοποθέτηση και των ειδικών καλαθιών για σκουπίδια από τον ΣΔΑΝ Ξάνθης (αρμόδιος φορέας για την αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Αβδήρων) και στην Σκάλα Αβδήρων μέχρι και την παραλία Μάνδρας καθώς και των δρόμων. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαυρίδης βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού στα πρανή από χόρτα για λόγους οδικής ασφάλειας αλλά και αντιπυρικής προστασίας.

Παραλία Μυρωδάτου

Ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες  οργανωμένες και μη

Και φέτος όπως και πέρσι θα τοποθετηθούν 9 πύργοι με ναυαγοσώστες που θα επιβλέπουν όλες τις παραλίες  οργανωμένες και μη, αυτές δηλαδή που υπάρχουν αρκετοί λουόμενοι. Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί, έχει ανακηρυχθεί η ανάδοχη εταιρεία και με την έναρξη της σαιζόν θα ξεκινήσει η φύλαξη και η ασφάλεια στις παραλίες του δήμου Αβδήρων.

Ανοίγουν  όλα τα beach bar την Πρωτομαγιά

Ανοιχτά θα είναι όλα τα beach bar στις παραλίες του δήμου Αβδήρων την Πρωτομαγιά και θα περιμένουν τους εκδρομείς ή και λουόμενους καθώς αρκετοί τολμηροί θα κάνουν την πρώτη τους βουτιά αν το επιτρέψει ο καιρός. Όπως σημείωσε ο κ. Μαυρίδης δεν θα γίνουν νέες δημοπρασίες γιατί έχουν εξαντληθεί όλα τα σημεία που προβλέπονταν και τα υφιστάμενα beach bar έχουν άδειες για  2 – 3 ή και περισσότερα χρόνια.

Ευοίωνες οι προβλέψεις για την τουριστική σαιζόν- Ξεκίνησε η κάθοδος των Βουλγάρων

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρίδης την Πρωτομαγιά αναμένεται μεγάλο κύμα επισκεπτών τόσο από την Ξάνθη όσο και από την γειτονική μας Βουλγαρία να επισκεφτούν τις παραλίες του δήμου.: «Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια καλή επισκεψιμότητα αλλά και μια καλή σαιζόν. Έχει ξεκινήσει και η κίνηση από την Βουλγαρία από τότε που άνοιξε ο δρόμος από τον Άγιο Κωνσταντίνο».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…