Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31 σύνεδροι από την Ξάνθη στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

31 σύνεδροι από την Ξάνθη στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

0

Κάλπες στις 8 Μαΐου για την εκλογή συνέδρων, την ανάδειξη των νέων οργάνων Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων και τα «βαφτίσια» του κόμματος

Εκλογικά κέντρα σε Ξάνθη, Σμίνθη, Άβατο, Γενισέα, Τοξότες, Άβδηρα. Στις 5/5 ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες

Στην τελική εκλογική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών έχει μπει το Κίνημα Αλλαγής, που στις 8 Μαΐου ανοίγει τις κάλπες για την εκλογή συνέδρων, την ανάδειξη των νέων οργάνων Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων, αλλά και το δημοψήφισμα για το όνομα με το οποίο η παράταξη θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας θα αναδειχθούν οι 4.200 σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα λάβει χώρα στις 20-22 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Ξεχωριστά θα εκλεγούν 100 σύνεδροι από οργανώσεις χώρων εργασίας και επιστημόνων.

Συνολικά οι σύνεδροι στην ΑΜΘ θα είναι 198, εκ των οποίων οι 31 θα προέρχονται από την Ξάνθη. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι θα εκλεγούν 18 από το δήμο Ξάνθη, 5 από το δήμο Αβδήρων, 5 από το δήμο Τοπείρου και 3 από το δήμο Μύκης.

Από τη Δράμα οι σύνεδροι θα είναι 38, από τον Έβρο 48, από τη Θάσο 4, από την Καβάλα 48 και από τη Ροδόπη 29.

Οι προτάσεις για την ονομασία

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο τρόπος με τον οποίο θα ψηφίσουν οι εκλογείς ωστόσο, ως προς την ονομασία θα υπάρξουν δύο προτάσεις. Μία από τις επιλογές ως προτεινόμενο όνομα αναμένεται να είναι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, όρος στον οποίο αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην επινίκια τοποθέτησή του το βράδυ της εσωκομματικής εκλογής του. Η δεύτερη επιλογή θα εμπεριέχει το υπάρχον Κίνημα Αλλαγής, ενδεχομένως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αν και το πιθανότερο είναι να επικρατήσει η πρόταση που προκρίνει η ηγεσία. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι μια πλειάδα μελών τάσσεται καθαρά υπέρ της επιστροφής στο όνομα ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί και πιο άμεση σύνδεση με τη διαδρομή του κόμματος.

Στις 5/5 η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων

Οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατίθενται μέχρι και την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 14:00 είτε ηλεκτρονικά μέσω φόρμας που βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής, είτε με την υποβολή email στο: ekloges8maiou@gmail.com ή ακόμη και τηλεφωνικά στο 210-3665302. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος.

Η πιστοποίηση των υποψηφίων αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΔΕΚΑΠ, η οποία θα ολοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία μέχρι και την Πέμπτη 5/5/2022 και ώρα 20:00.

Η εκλογική διαδικασία

Τα εκλογικά κέντρα αναμένεται να είναι τα ίδια με αυτά των εσωκομματικών εκλογών και θα λειτουργήσουν σε Ξάνθη (2), Σμίνθη, Άβατο, Γενισέα, Τοξότες, Άβδηρα.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών της 8/5/2022. Στους δήμους (πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης που θα υπάρχει ηλεκτρονική διασύνδεση) θα αποσταλεί το μητρώο ψηφισάντων της 5/12/2021, στο οποίο θα έχουν ενσωματωθεί τα εγγεγραμμένα μέλη των αντίστοιχων περιοχών που δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία εκλογής προέδρου, καθώς και όσα μέλη εντάχθηκαν στο Κίνημα Αλλαγής κατά το διάστημα 13/12/2021 – 06/05/2022.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 8/5/2022 απαιτείται υποχρεωτικά η καταβολή αντιτίμου ίσου με το ποσό του ενός (1) ευρώ, η καταβολή του οποίου θα σημειώνεται σε ειδική στήλη της κατάστασης ψηφισάντων, την οποία και θα υπογράφει κάθε μέλος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Η ΝΕ του δήμου Ξάνθης, εντασσόμενη σε τριεδρική περιφέρεια θα αποτελείται από 11 μέλη και η σταυροδοσία θα είναι ίση με το 20% του εκλεγόμενου οργάνου δηλαδή δύο σταυροί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…