Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγκινάρες αλά πολίτα

Αγκινάρες αλά πολίτα

0

-1/4 φλ. ελαιόλαδο

-12 αγκινάρες καθαρισμένες

-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους κομμένα σε φέτες

-1 πράσο κομμένο σε φέτες

-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ

-2 μέτριες πατάτες κομμένες σε καρέ

-2 μεγάλα καρότα σε φέτες

-300 γραμ. αρακά

-1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

-1 λεμόνι

-1 κ.σ κορν φλάουρ (χωρίς γλουτένη)

-λίγο ζεστό νερό (ίσα που να σκεπάζει τα υλικά )

-αλάτι, πιπέρι

-αυγολέμονο για το δέσιμο της σάλτσας

 

Για τις αγκινάρες αλά πολίτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα λευκά μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες, τις αγκινάρες και το καρότο.

Αν έχετε φρέσκες αγκινάρες, δείτε εδώ πώς θα τις καθαρίσετε χωρίς να μαυρίσουν.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ζεστό νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προς το τέλος του βρασμού ξεσκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει η σάλτσα. Στο τέλος μένει σχεδόν με το λάδι του το φαγητό και με πολύ λίγη δεμένη σάλτσα.

Περιχύνουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

Αν θέλουμε δένουμε με κορν φλάουρ ή κάνουμε αγκινάρες αλά πολίτα με αυγολέμονο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολάκια με σπανάκι, φέτα και χειροποίητη ζύμη

Για το ζυμάρι 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό των 200γρ. 1/2 κεσεδάκι νερό 1/4 κεσεδάκι ελα…