1,5 κιλό περίπου μακρόστενο κομμάτι χοιρινού λαιμού (ή ώμου) χωρίς κόκαλο, ολόκληρο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού,
4 κ.σ. λευκό κρασί,
3 κ.σ. μουστάρδα,
1 κουτ (γεμάτο) αλεσμένο μαύρο πιπερι,
1 κουτ. μέλι (ζάχαρη),
2 κ.σ. λάδι,
αλάτι
10 φέτες καπνιστό μπέικον
10 φέτες καπνιστό τυρί
200 γρ. κρεμμύδια σε φέτες,
2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
6 κ.σ. λάδι
δεντρολίβανο ξερό για πασπάλισμα, αλουμινόχαρτο.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το πιπέρι, το αλάτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το κρασί και 2 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε το κομμάτι του κρέατος σε χοντρές φέτες (περίπου 1 εκ.) χωρίς να το κόψουμε τελείως. Τοποθετούμε ένα πιο χοντρό αλουμινόχαρτο (ή 2 πιο λεπτά) σε ένα ταψί και απλώνουμε τη μαρινάδα από όλες τις πλευρές (συμπεριλαμβανομένων και ενδιάμεσα στα κομματια). Τυλίγουμε σφιχτά στο αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ημέρα.
Ξετυλίγουμε το μαριναρισμένο κρέας και βάζουμε σε κάθε “τσεπη” μια φέτα καπνιστό μπέικον, μια φέτα τυρί και μια φέτα κρεμμύδι. Αν έχουμε χώρο στις τσέπες, βάζουμε και μερικές κόκκινες πιπεριές. Δένουμε σφιχτά με σπάγγο.
Πασπαλίζουμε το κρέας με άλλες 2 κ.σ. λάδι, δεντρολίβανο (2-3 πρέζες) και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο πρέπει να είναι καλά κλεισμένο γιατι απελευθερώνονται χυμοί και τη μαρινάδα και πρέπει να παραμείνουν στη συσκευασία κατά το ψήσιμο. Μόλις είναι έτοιμη η συσκευασία τη βάζουμε σε ένα ταψί. Βάλτε επίσης περίπου 300 γραμμάρια νερό, τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι και αλάτι. Τυλίγουμε ολόκληρο το ταψί με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 2 1/2 ώρες.
Ψήνουμε τα τελευταία 20 λεπτά με ανοιχτό αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το κρέας.