Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κορμός σοκολάτας με χαλβά κι αμύγδαλα

Κορμός σοκολάτας με χαλβά κι αμύγδαλα

0

-350γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

-1 κουτ. σούπας μέλι

-120γρ. ταχίνι

-2 κουτ. σούπας κακάο

-400γρ. χαλβάς βανίλια σε κομμάτια

-120γρ. μαύρη κορινθιακή σταφίδα (κρατάτε λίγη στην άκρη)

-120γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγο στην άκρη)

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτετε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε με λαδόκολλα μια φόρμα μακρόστενη του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα της λαδόκολλας που βγαίνει από τη φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε βάλτε το μια ωρίτσα στην κατάψυξη.

Ξεφορμάρετε τον κορμό σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μείγμα από αμύγδαλα, σταφίδα και τριμμένο χαλβά, από αυτά που κρατήσατε στην άκρη.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λάχανο με κιμά και νουντλς

-1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο -500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος -225 γρ. νουντλς -2 ξερά κρεμμύδι…