Για τη ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι σίτου 340 γρ
1 πακέτο μαγιά ξερή 10 γρ
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη 20 γραμμ
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι 40 ml
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 γραμμ
1 ποτήρι ζεστό γάλα 200 ml
Για κεφτεδάκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά 40 γραμμ
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 γραμμ
θυμάρι, μαύρο πιπέρι, δυόσμος, 1 κουτ σουπας ουζο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι 20 ml
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
μαϊντανός
Για σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 20 γραμμ
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 20 γραμμ
3 κουταλιές της σούπας λάδι 30 ml
Για από πάνω
300 γραμμάρια τυρί τσένταρ
μαϊντανός
Σ ένα μπολ ρίχνουμε , ζάχαρη αυγό, λάδι, αλάτι, γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Προσθέτουμε 340 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε να πάρουμε μια υφή ζύμης και μετά ζυμώνουμε με το χέρι καλά. Ρίχνουμε 20 ml λάδι και μετά ξαναζυμώνουμε με το χέρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 40 λεπτά.
Σ ένα άλλο μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο λιωμένο, φρυγανιά αλάτι και όλα τα μπαχάρια, αυγό λάδι και το κιμά με το μαϊντανό και ζυμώνουμε πολύ καλά. Ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια περίπου 34 . Παίρνουμε την ζύμη μετά από 40 λεπτά και φτιάχνουμε και 34 στρογγυλά μπαλάκια με την ζύμη. Σ ένα ταψί 35 εκ το λαδώνουμε παίρνουμε ένα ζυμαράκι το ανοίγουμε και μέσα βάζουμε ένα κεφτεδάκι και το τυλίγουμε και το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για την σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πελτέ, λάδι, γιαούρτι και ανακατεύουμε. Βγάζουμε από το φούρνο τα κεφτεδάκια και τα αλείφουμε με το μείγμα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και από πάνω με τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.