Για τη βάση με αχλάδια
1 κιλό αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στα 8, χωρίς κουκούτσια
90 γρ. ζάχαρη
40 γρ. corn flour
40 γρ. χοντροκομμένα και καβουρδισμένα φουντούκια
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια
Για το crumble
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
100 γρ. φυτικό βούτυρο
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
120 γρ. ζάχαρη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Ρίχνουμε σε τηγάνι τα αχλάδια μαζί με τη ζάχαρη, το corn flour, τα φουντούκια και ανακατεύουμε. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας.
Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τον φυτικό βούτυρο, τα φουντούκια και τη ζάχαρη. Ρυζιάζουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Μεταφέρουμε τα αχλάδια σε ταψάκι και στη συνέχεια, ρίχνουμε τα «ψίχουλα» πάνω στα αχλάδια. Ψήνουμε για τριάντα λεπτά περίπου ή μέχρι το κραμπλ να ροδοκοκκινίσει. Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό μας με παγωτό βανίλια και έξτρα σος σοκολάτας.