350 γρ ταχίνι με πορτοκάλι
1 ½ κούπα καστανή ζάχαρη
2 κούπες νερό
350 γρ φαρίνα
1 κ γλ κανέλα
¼ κ γλ γαρίφαλο
1 ½ κούπα καρύδια κοπανισμένα
1 ½ κούπα σταφίδες
προαιρετικά για το πασπάλισμα
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
ταχινόπιτα
Βάζω το ταχίνι και την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ κι ανακατεύω για 1-2 λεπτά περίπου. Προσθέτω το νερό και συνεχίζω το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτω το μίγμα σε μια φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενο πάτο στην οποία έχω στρώσει στη βάση αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κι έχω λαδώσει τα πλάγια.
Πασπαλίζω την επιφάνεια του μίγματος με το σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160, για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βυθίζω ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Όταν η ταχινόπιτα ψηθεί, την αφήνω για μερικά λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια την κόβω σε κομμάτια.