Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική κόντρα για την ΔΗΚΕΞ στο δημοτικό συμβούλιο

Πολιτική κόντρα για την ΔΗΚΕΞ στο δημοτικό συμβούλιο

0

Φανουράκης σε Χατζηθεοδώρου: « Από τους ζουρνάδες του πολιτικού σας αρχηγού και από την τακτική Πολάκη…Από τέτοιες αθλιότητες εμπνέεστε»

 

Χατζηθεοδώρου σε Φανουράκη: «Είστε Γραφείο τύπου της ΝΔ; Γιατί απολογείστε; Έχετε κάτι να κρύψετε από τη ΔΗΚΕΞ;»

 

 

Με δύο ανακοινώσεις από την νέα γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου κα Ειρήνη Χαριτωνίδου ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης την Τρίτη στις 7 το απόγευμα. Κι οι δύο αφορούσαν τον κανονισμό και συγκεκριμένα τον τρόπο καταγραφής των παρόντων για την διευκόλυνση της γραμματείας και την αποφυγή παρεξηγήσεων που συνέβησαν σε άλλο δημοτικό συμβούλιο.

 

Η κα Χαριτωνίδου έβαλε τάξη στο θέμα με δύο εκφωνήσεις αλλά και οπτική επαφή του συμβούλου που ζητείται η παρουσία του και δέχτηκε θετική κριτική.

 

 

 

Μελισσόπουλος προς Δήμαρχο : «Από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε για τις συναντήσεις σας με υπουργούς στην Αθήνα»

Στην ώρα των ανακοινώσεων αναδείχθηκαν από τις παρατάξεις διάφορα  θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία αλλά και μια πολιτική κόντρα με αναφορές στην κεντρική πολιτική σκηνή με αφορμή αυτοδιοικητικό θέμα.

Πρώτος ο  Σάββας Μελισσόπουλος από την παράταξη «Ξάνθη για όλους» ανακοίνωσε ότι  στις 25 – 26 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη μια πολύ σημαντική όπως είπε διημερίδα του Δικτύου Δήμων με ποτάμια στο οποίο εκπροσωπεί τον δήμο μας. Τόνισε την σπουδαιότητα της εκδήλωσης και ζήτησε την παρουσία των συμβούλων.

Η 2η ανακοίνωση αφορούσε την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου στην Αθήνα και την συνάντηση του με τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Ο κ. Μελισσόπουλος διαμαρτυρήθηκε γιατί ό δήμος δεν ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο για τις συναντήσεις του αλλά ότι  προτιμά κάποια ΜΜΕ. Θυμίζουμε ότι η συνάντηση με τον κ. Χαρδαλιά αφορούσε το αίτημα που έχει υποβάλλει ο δήμος για παραχώρηση του στρατοπέδου της Σταυρούπολης ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος κατασκήνωση ΑΜΕΑ και δομής για κακοποιημένες γυναίκες. Να σημειώσουμε ότι ο Στρατός ζήτησε 50.000 ευρώ ενοίκιο και η δημοτική αρχή επιχειρεί να το αντισταθμίσει με τα 700 στρέμματα που παραχώρησε δωρεάν στο Στρατό για  το στρατόπεδο της Σάρδεων.

Τέλος ο κ. Μελισσόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για το πότε θα γίνει η εκλογή για την αντικατάσταση στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου που εκκρεμούν.

Παπαχρόνης για  το θέμα για τις θέσεις στο Παζάρι

Ακολούθως ο επικεφαλής της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» Γιάννης Παπαχρόνη; έθεσε το θέμα της αλλαγής – κατάργηση θέσεων στο παζάρι που συζητήθηκε και  ψηφίστηκε σε προηγούμενο συμβούλιο αλλά μετά διαπιστώθηκε πως η 21η ψήφος που χρειαζόταν για να εγκριθεί  δεν ήταν δημοτικού συμβούλου όπως απαιτείται αλλά συμβούλου δημοτικής κοινότητας. Ζήτησε δε αναβολή του θέματος για να γίνει διαβούλευση.

 

 

Λύρατζης υπέρ της στήριξης  των υγειονομικών που είναι σε αναστολή

 

 

Ο κ. Λύρατζης ζήτησε από το σώμα να δείξει έμπρακτα στήριξη στους υγειονομικούς και στις οικογένειές τους που έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή δεν δέχονται να εμβολιαστούν. Σημείωσε δε: « Άλλοι δήμοι  στηρίζουν τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή. Ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι με την απόφασή τους πρέπει κι εμείς να τους στηρίξουμε γιατί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης».

 

Φανουράκης καταπέλτης κατά Χατζηθεοδώρου για το θέμα της ΔΗΚΕΞ

Το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης για  να καταγγείλει την «βάναυση και τυφλή τακτική του Γιώργου Χατζηθεοδώρου» όπως είπε. Ειδικότερα χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς κατήγγειλε την νέα προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη στοχοποιώντας υπαλλήλους και υπηρεσίες του δήμου αφού την πρώτη φορά έφαγε «πόρτα» όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Χατζηθεοδώρου συνεχίζει το μετέωρο βήμα του προς το τίποτε.

Αναφέρομαι στην κίνηση του κ.Χατζηθεοδώρου να κάνει νέα καταγγελία στην Αποκεντρωμένη για το θέμα της ΔΗΚΕΞ , στοχοποιώντας δυστυχώς αυτή τη φορά τους διοικητικούς υπαλλήλους της υπηρεσίας. Δεν σας ενδιαφέρουν  ούτε οι αρχές, ούτε οι άνθρωποι στο κυνήγι μαγισσών που επιδίδεστε χωρίς καμία επιτυχία. Οι μάσκες έπεσαν και καλό είναι να σιωπήσετε»

Όπως υποστήριξε ο κ. Φανουράκης, για το θέμα της ΔΗΚΕΞ έχουν δοθεί  όλες  οι απαντήσεις που ζητήθηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου και τα δημόσια όργανα καθώς και από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ότι η επιχείρηση έχει εκκαθαριστεί και έχει γίνει η παραλαβή της εκκαθάρισης:  «…Δεν είμαστε το παιχνιδάκι σας και αν εσείς δεν αντιλαμβάνεστε την έννοια του σεβασμού δεν πειράζει, μικρό το κακό. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όρια, ακολουθούν κανόνες και συνεχίζουν να λειτουργούν με σχέδιο και λογική.  Και σέβονται θεσμούς, λειτουργούς και εργαζόμενους ανθρώπους. Το γεγονός ότι βάλατε στο στόχαστρο τους υπαλλήλους, αυτό ,  είναι ένα γερό χτύπημα κάτω από την μέση για όλους τους δημόσιους λειτουργούς…».

Φανουράκης: «…κάποιοι είναι πραγματικά για τα καρναβάλια…»!

Σε άλλο σημείο ο κ. Φανουράκης αναφέρθηκε στο κόμμα  που εκπροσωπεί ο κ. Χατζηθεοδώρου καθώς και στη διακυβέρνηση της χώρας επί ΣΥΡΙΖΑ: « Από τους ζουρνάδες του πολιτικού σας αρχηγού που κατόπιν έγινε βασιλικότερος του βασιλέως και από την τακτική Πολάκη…Από τέτοιες αθλιότητες εμπνέεστε. Αυτή την χυδαιότητα προσπαθείτε να αναπαράγετε . Όλες τι απαντήσεις που ζητήσατε τις πήρατε και συνεχίζετε… Σας αφήνω στην κρίση των ανθρώπων», είπε καταλήγοντας με την φράση: «Μπορεί και φέτος να μην γίνει καρναβάλι στην πόλη μας αλλά κάποιοι είναι πραγματικά για τα καρναβάλια…»!

Χατζηθεοδώρου σε Φανουράκη: «Είστε Γραφείο τύπου της ΝΔ; Γιατί απολογείστε; Έχετε κάτι να κρύψετε από τη ΔΗΚΕΞ;»

Ακολούθησε ομοβροντία αιτημάτων για απαντήσεις επί προσωπικού με πρώτο τον κ. Χατζηθεοδώρου ο οποίος και αναρωτήθηκε: « Είστε Γραφείο τύπου της ΝΔ;

Γιατί απολογείστε; Έχετε κάτι να κρύψετε από τη ΔΗΚΕΞ ; Ζητήσαμε στοιχεία από τον προηγούμενο Ιούλιο. Ζητήσαμε τα στοιχεία που δεν πήραμε ποτέ….

Θα το πάμε και παραπέρα. Μάλλον έχετε κάποιο ζήτημα για να φοβάστε τόσο πολύ. Είστε ο τελευταίος που μπορεί  να καταγγέλλετε. Όσο για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σας πέφτει λόγος Δεν θα σας απαντήσω γιατί πολιτικά δεν σας εκτιμώ».

Η κα Παπαϊωάννου σημείωσε μόνο: «Εμείς ασκήσαμε ένα δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος» ενώ ο κ. Ανταμπούφης πρόσθεσε: «Είναι άσχημη εντύπωση  ένας αντιδήμαρχος που αναγκάζεται να κρυφτεί πίσω από υπαλλήλους. Τον Οκτώβριο πήραμε ελλιπή στοιχεία και ζητήσαμε από την Αποκεντρωμένη να μας απαντήσει αν συνάδουν με καλή λειτουργία του δήμου. Δεν εκφράσαμε άποψη πριν δούμε. Ακούσαμε από σας οχετό χαρακτηρισμών…».

«Λίβελο» χαρακτήρισε ο κ. Μελισσόπουλος  τα όσα είπε ο κ. Φανουράκης: «Ο κ.  Φανουράκης προσέβαλε βάναυσα τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου  Δεν καταλαβαίνω την τόση ενόχληση της δημοτικής αρχής…Αυτός που δεν έχει να φοβηθεί τίποτε λαμβάνει τις απαντήσεις και τις συζητάει. Δεν ξέρω τι πόρτα έφαγε ο κ. Χατζηθεοδώρου…Κάνατε ζημιά μ’ αυτό τον λίβελο …Εδώ ταιριάζει η παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι…»Μας κουνάτε το δάκτυλο, ανακατεύετε ιδιότητες επαγγελματικές, πολιτικές.

Σας επιστρέφουμε όλους τους χαρακτηρισμούς».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…