Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρών στις επόμενες εκλογές ο Χ. Τοψίδης

Παρών στις επόμενες εκλογές ο Χ. Τοψίδης

0

Απολογισμός δράσεων από τον επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης – Κριτική σε Μέτιο

 

Τοψίδης για τους «αποστάτες»: «Δεν θα έφευγαν αν η Περιφερειακή Σύνθεση τους έδινε μισθό…»

Για τον Αναπτυξιακό: «Ζητήσαμε ίδια κίνητρα για όλη την Περιφέρεια. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τους διαχωρισμούς»

 

Σε απολογισμό δράσεων στα 2 χρόνια στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ αλλά και στο σχεδιασμό της πορείας της παράταξης προς τις εκλογές, προέβη ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο της Καβάλας. Η συνέντευξη μεταδόθηκε διαδικτυακά από την σελίδα της Περιφερειακής Σύνθεσης στο Facebook.

Σε πορεία προς τις εκλογές η Περιφερειακή Σύνθεση  

Ο κ. Τοψίδης χαρακτήρισε εποικοδομητική και δυναμική την αντιπολίτευση που ασκήθηκε από την παράταξή του σημειώνοντας ότι κατατέθηκαν πάνω από 50 επερωτήσεις και πάνω από 60 παρεμβάσεις και τόνισε την πρόθεση της «Περιφερειακής Σύνθεσης» να συνεχίσει το παραγωγικό της έργο έως ότου αναλάβει τα ηνία της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σημείωσε ότι θα συνεχίσει με το ίδιο δυναμισμό η παράταξη, δεσμευόμενος ότι η Περιφερειακή Σύνθεση θα συνεχίσει τη δυναμική πορεία της, έως το νικηφόρο αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών «επειδή κίνητρο  μας είναι η προσφορά στη κοινωνία, πυξίδα μας είναι μια περιφέρεια δίπλα στον πολίτη,  γιατί ο ρεβανσισμός δεν έχει θέση στην πολιτική μας, οι δολοπλοκίες δεν μας αφορούν, οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και συντελούν στην σύνθεση και τη συνεργασία και οι πολίτες αντιλαμβάνονται την παρουσία μας στην καθημερινότητα τους,  ο συνδυασμός μας παραμένει δυνατός, όσο συνεχίζει να τιμά της αξίες του και όχι τα πρόσωπα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κριτική Τοψίδη σε Μέτιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Τοψίδης που πλαισιώνονταν από τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης στην ΠΕ Καβάλας Θ. Μαρκόπουλο και Αλ. Ιωσηφίδη, άσκησε κριτική στα έργα και τις ημέρες του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, καταλογίζοντας ανικανότητα να διοικήσει και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Ο Περιφερειάρχης είτε προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από έργο που δεν είναι δικό του αλλά κυβερνητικό, είτε όπου έχει πραγματική εμπλοκή έχει ξεπεράσει κάθε όριο ολιγωρίας, παραλείψεων και καθυστερήσεων», σημείωσε ο κ. Τοψίδης.

Τοψίδης για τους «αποστάτες»: «Δεν θα έφευγαν αν η περιφερειακή σύνθεση τους έδινε μισθό…»

Αναφερόμενος στους περιφερειακούς συμβούλους που έφυγαν από την Περιφερειακή Σύνθεση είπε: «Δεν θα έφευγαν αν η Περιφερειακή Σύνθεση τους έδινε μισθό. Έφυγαν ξεπουλώντας την ψήφο που τους εμπιστεύτηκαν οι ψηφοφόροι μας και συνωθούνται για να αποκτήσουν θεσούλα και μισθό. Ας απολογηθούν στους πολίτες …Ας απολογηθούν στους ανέργους…. Η κοινωνία τους αποδοκιμάζει ήδη και αυτό θα το βιώσουν στον κατάλληλο χρόνο. Εμείς δεν θα ξεπουλήσουμε την ψήφο των ανθρώπων που μας πίστεψαν. Πιστεύουμε στο τρίπτυχο «Συνέπεια», «Όραμα», «Δουλειά» ! και δεν κάνουμε «Αγγαρεία»! Πιστεύουμε ότι η πολιτική έχει ήθος και ηθική!» υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης.

Για τον Αναπτυξιακό: «Ζητήσαμε ίδια κίνητρα για όλη την Περιφέρεια. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τους διαχωρισμούς»

Ερωτηθείς για  τον νέο Αναπτυξιακό νόμο που βγάζει από τον χάρτη των κινήτρων την Καβάλα και τη Δράμα και προβλέπει μόνο φοροελαφρύνσεις και όχι επιδότηση, ο κ. Τοψίδης τόνισε: «Ζητήσαμε ίδια κίνητρα για όλη την Περιφέρεια . Γι αυτό διαφωνήσαμε και με την Διακομματική για την Θράκη. Η περιφέρειά μας είναι ενιαία κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται . Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τους διαχωρισμούς».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…