2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. κακάο (χωρίς ζάχαρη)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζ. λευκή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό + 1 κρόκο
20 μαλακές καραμέλες
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζαχάρη για περίπου ένα λεπτό. Προσθέστε τη βανίλια, το αυγό και τον επιπλέον κρόκο και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή -περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε και το άλλο μείγμα και χτυπήστε σε χαμηλή ένταση. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί. Αρπάξτε περίπου δύο κουταλιές της σούπας ζύμη και στη συνέχεια τοποθετήστε μια καραμέλα στο κέντρο της. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και ψήστε για 9-11 λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν και γαρνίρετε εάν θέλετε με νιφάδες αλατιού